woensdag

12.10.2022

20:15

Podium - Cabaret & Comedy

Wouter Deprez

SPEECH

Wouter Deprez heeft al jaren een rijkgevulde carrière op het podium. In CC Maasmechelen passeerde hij voor het eerst in 2006. Bijna altijd en overal speelde hij voor volle zalen. Na 11 zaalshows, 6 boeken, 5 radiospecials en 2 audiogidsen is het nu tijd voor reflectie.

Wat heeft Wouter na al die jaren begrepen van het instrument waarmee hij werkt? Wat doet hem lachen in taal? Wat ontroert Wouter in taal, nog meer dan vroeger? Welke dringende aanpassingen in taal wil hij doorvoeren? En waarom worden vraagtekens zo vaak gebruikt om je nieuwsgierig te maken?

Ook deze nieuwe voorstelling Speech is een ode, een liefdesverklaring, een aanklacht. Ze is een samenzwering en een revolutionair congres, dat jong en oud zal verzoenen. En misschien zelfs man en vrouw.

Een mijlpaal in de geschiedenis van het Vlaamse theater De Standaard *****

Vintage Deprez: een hoge grapdichtheid, scherpe observaties, snedig verteld en vol absurde overdrijvingen. De Standaard

Deprez doet gieren en denken, slikken en gniffelen. Focus Knack

Speech bulkt van de spitsvondige, zorgvuldig opgebouwde sketches, waarin Deprez steeds meer over the top gaat, tot de zaal nauwelijks nog bijkomt. Desondanks situeren zich onder de grappen en grollen pertinente vragen over hoe we willen leven. Cutting Edge

tekst en spel: Wouter Deprez - foto: KREW

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€27,00
abo / groep€26,00
-26€25,00