dinsdag

06.10.2020

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld, Vorming - Reisreportages

Wouter Deboot

Dwars door Oceanië

Dwars door Oceanië, 7000 kilometer op de fiets, door het grootste ‘continent’ ter wereld. Iedereen Beroemd-reporter Wouter Deboot deed het in 2019, van het tropische noorden in Australië tot het meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland.

Op deze helse tocht door zowel bloedhete als winterse natuurlandschappen en langs befaamde kustwegen kruisten kleine en grote verhalen als vanzelf zijn pad.
Hoe verzandt iemand in de outback, een van de meest onherbergzame woestijngebieden ter wereld, en waarom blijft men daar? Wie zijn de Aboriginals en de Maori, de oudste menselijke beschavingen?
Het zijn menselijke verhalen die een intrigerende kijk bieden op een werelddeel ver van ons, maar met universele thema’s die ook voor ons vertrouwd zijn.

Wouter Deboot laat ons in zijn voorstelling uitgebreid kennismaken met zijn eerste keer Down Under en zijn hang naar avontuur. Op de fiets neemt hij ons mee door de verzengende hitte en leegte, de multiculturele steden, de ongerepte natuur van Tasmanië en Nieuw-Zeeland, vaak beschouwd als het mooiste land ter wereld.

Reizen maakt je eerst sprakeloos en verandert je daarna in een verhalenverteller is een quote van één van de grootste ontdekkingsreizigers ooit, Ibn Battutauit (14de eeuw). Zeven eeuwen later zijn diens woorden zeer toepasselijk op Wouter Deboot.

Organisatie: CC i.s.m. Vormingplus Limburg, vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het breed maatschappelijk debat.

tekst: Wouter Deboot - techniek: TBC

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€12,00
-26€10,00