woensdag

23.03.2022

20:15

Podium - Cabaret & Comedy

Wim Helsen

Niet mijn apen, niet mijn circus (laatste tickets)

Wim Helsen is terug! En hoe. Verwacht je aan een absurdistische avond vol complexe verhalen en rare gedachtesprongen vertrekkende vanuit de stelling: Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat heb jij nodig?

Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft! Wim Helsen bulkt van de radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden Hij deelt die graag met jou, omdat hij je vriend is. Je eerlijke, echte, beste vriend. Luister, hij lijkt iets te zeggen: ‘Niet mijn apen, niet mijn circus’.

Wim Helsen stond in 2002 nog in de finale van het Leids Cabaret Festival, een jaar later ontving hij voor zijn debuut Heden soup! de cabaretprijs Neerlands Hoop en zowel Het Uur van de Prutser als Spijtig, spijtig, spijtig werden genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma.

Wim Helsen overtuigt in zijn voorstellingen, onthecht van actualiteit en werkelijkheid met absurdistische hilariteit en intelligentie. Ook weer in in zijn zesde solovoorstelling Niet mijn apen, niet mijn circus.

De gekte van Helsen excelleert. NRC****

Ongelooflijk geestig. Wim Helsen is in absolute topvorm. de Volkskrant

Helsen blijft een grandioze acteur die je puur door zijn gortdroge voordracht naar adem kan laten happen... Als hij het absurdistische terrein betreedt, is Helsen superieur. Het Parool

Wim Helsen creëert een volstrekt eigen universum waar logica een heel andere lading krijgt. Hij betovert zijn toeschouwers en laat zien dat elk verhaal ook een keerzijde kent. Intelligent, spitsvondig, vreemd en zeer, zeer vermakelijk. Trouw

i.s.m. Jeugddienst Maasmechelen en Neos Maasmechelen

tekst en spel: Wim Helsen - foto: Carmen de Vos

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€22,00
abo / groep€22,00
-26€20,00