dinsdag

20.02.2018

Scholen - Kleuter- en basisonderwijs

VILLANELLA / HANNEKE PAAUWE

DAT BEGINT HIER AL GOED

5de en 6de leerjaar


Fee Canapé kan niet zo goed leren. Ze is onhandig, ze sjoemelt en liegt soms. Nu heeft ze straf. Ze moet van haar moeder op het Departement Schaamte werken. Helemaal alleen! Of bijna, want stiekem heeft Canapé een kat, en een vreemd vriendje. Elke dag krijgt Canapé telefoontjes van mensen met een wens. Ze willen succes, bewondering, de beste zijn en zich vooral niet moeten schamen. Canapé tovert en tovert, maar hoe meer ze tovert, hoe vaker de telefoons gaan. Ze wordt bedolven onder de wensen. Iedereen lijkt doodsbang om fouten te maken. Om niet te voldoen.
Canapé kan het werk niet meer aan. Haar getover maakt niemand gelukkig en haar moeder
is ontevreden. Canapé wil geen depanneer-fee meer zijn. Ze bedenkt een geheim plan. Dan
verschijnt Waltraud, een slechte fee met een zéér boosaardig voorstel ...

Dat begint hier al goed is een humoristisch en kwetsbaar verslag van het leven van een fee met faalangst. Het is een voorstelling over falen en schaamte, over spijt hebben en stommiteiten begaan. Over perfectie en prestatiedwang. Over het verschil tussen feeën en mensen.

Duur 60 min
Toegangsprijs 3 euro
Aantal 250 lln
Omkadering lesmap

lesmap

info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be

spel en dramaturgie: Goele Derick - spel op film: Lukas Smolders en kind - tekst en regie: Hanneke Paauwe - video: Olivier D'Hose - decor en kostuum: Sara Dykmans - foto: Sofie Jaspers

Locatie Schouwburg
Timing10:30 / 13:30
Prijs€3,00