donderdag

12.10.2017

20:15

Podium - Klassiek

Utopia & InAlto

Luther - cd-presentatie

Het jonge vocaal ensemble Utopia verenigt vijf Belgische zangers die jarenlang ervaring genoten bij topdirigenten als Philippe Herreweghe, Paul Dombrecht en Jos Van Veldhoven en hun sporen verdienden bij gerenommeerde ensembles, zoals Huelgas Ensemble en Capilla Flamenca. Utopia nam meteen een vliegende start met een eerste concert in het Early Music Festival te Warschau en verscheidene concerten in het Festival van Vlaanderen Mechelen. U zag Utopia vorig jaar voor het eerst in onze concertreeks.

Utopia engageerde voor het programma Luther het blazersensemble InAlto rond de getalenteerde Lambert Colson en zijn cornetto, dat van alle instrumenten misschien wel het dichtst bij de menselijke stem staat. Met concerten en festivals in grote concerthuizen als Concertgebouw Brugge, Festival Musiq’3 in Flagey en Venetian Centre for Baroque Music wordt InAlto als een van de meest vooraanstaande blazersensembles in Europa beschouwd.

Luther kadert in het jubileumjaar 2017, dat 500 jaar Reformatie viert. Het programma gidst u langs componisten die Luther tot zijn favorieten rekende: de notoire componisten Josquin des Prez en Heinrich Isaac, maar ook de minder bekende tijdgenoot Balduin Hoyoul. De bijzondere klankkleur van vijfstemmig koor en koper wordt een feest voor het oor.

C. Othmayr - In Deo Laudabo sermons
J. des Prez - Douleur me bat
J. des Prez - De Profundis
M. Le Maistre, J. Crüger, A. de Bruck, L. Hellinck, M. Praetorius - Aus Tiefer Not
L. Senfl - De Profundis
J. des Prez - Plaine de dueil
B. Hoyoul - Unser Vater in den Himmeln
J. des Prez - Pater Noster
J. Walter, C. Othmayr, J. Eccard - Vater Unser im Himmelreich
H. Isaac - Innsbruck, ich muss dich lassen
J. des Prez - Victimae Paschali Laudes
B. Hoyoul, C. Othmayr, A. de Bruck, J. Walter - Christ Lag in Todesbanden
O. Lassus - Victimae Paschali Laudes
S. Mahu - Ein Feste Burg ist unser Gott
J. Walter - Beati Immaculati

Utopia: Griet De Geyter: sopraan - Bart Uvyn: contratenor - Adriaan De Koster: tenor - Lieven Termont: bariton - Bart Vandewege: bas InAlto: Lambert Colson: cornetto - Claire McIntyre, Charlotte Van Passen, Guy Hanssen en Bart Vroomen: trombone

i.s.m. Etcetera Records

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€15,00
+60€14,00
-26 / abo / groep€13,00