donderdag

30.09.2021

20:15

Podium - Klassiek

Trio Wanderer

C. Saint-Saëns, L. Boulanger, M. Ravel

Opnieuw trek ik als een wandelaar (Wanderer) door de wereld. Vele jaren al zong ik mijn liederen. Als ik wil zingen over liefde, gaat het over pijn. En als ik zing over pijn, dan gaat het over liefde.

Aan deze woorden van Schubert ontleent het Franse Trio Wanderer zijn naam. De Duitse romantiek vormt de thuishaven in de muzikale omzwervingen van dit toptrio. Dit seizoen maakt het trio een omweg via de Franse muziek van het begin van de 20ste eeuw.

Het bovenvermelde citaat past ook perfect bij Camille Saint-Saëns. Na veel persoonlijke tegenslagen vond de componist enkel nog plezier in verre reizen. In 2021 gedenken we zijn 100ste sterfdag. Trio Wanderer selecteerde voor deze gelegenheid een programma waaruit de invloed die Saint-Saëns als componist had, duidelijk blijkt.

De perfecte balans in Saint-Saëns’ eerste pianotrio was een grote bron van inspiratie voor Maurice Ravel om zijn eigen trio te componeren. Het programma wordt aangevuld met twee korte stukken van Lili Boulanger, een geniale Franse componiste, die helaas reeds op 24-jarige leeftijd in 1918 stierf. Uit briefwisseling tussen haar en Saint-Saëns blijkt dat ze elkaar persoonlijk gekend hebben.

C. Saint-Saëns - Pianotrio nr. 1 in F Op. 18
L. Boulanger - D´un Soir Triste, D´un Matin de Printemps
M. Ravel - Pianotrio in a

Vincent Coq: piano - Jean-Marc Phillips-Varjabédian: viool - Raphaël Pidoux: cello - foto: François Sechet

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00