woensdag

13.03.2019

20:15

Podium - Klassiek

Trio Les Esprits

F. Schubert

Eerste Prijs Koningin Elisabethwedstrijd voor Cello 2017

Trio Les Esprits is het pianotrio van en rond Victor Julien-Laferrière, laureaat van de allereerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017. Sinds hun eerste ontmoeting op het Parijse conservatorium ontstaat er een ware vriendschap tussen Adam Laloum, Mi-Sa Yang en Victor Julien-Laferrière. Dit bondgenootschap werd bevestigd tijdens hun eerste concert in 2009 en resulteerde in 2012 in de oprichting van het ensemble Trio Les Esprits, dat sindsdien hoge toppen scheert. Julien-Laferrière kende al een bloeiend concertleven voor de Elisabethwedstrijd. Twee cd’s met pianist Adam Laloum en Julien-Laferrière zijn intussen bekroond met de Diapason d’Or.

In de Sint-Pieterskerk te Leut brengt Trio Les Esprits een zinderend Schubertprogramma in navolging van de dubbel-cd die het trio opneemt, en die eind 2018 verschijnt. De intensiteit van Julien-Laferrière en de stralende viool van Mi-Sa Yang mengen zich zonder bezwaar met Laloums pianospel in een combinatie waarin het speelplezier en enthousiasme centraal staan. Een niet te missen revelatie!

Over Schuberts Trio nr. 2, Op.100, op het Festival de Pâques de Deauville: The intensity of the cello of Victor Julien-Laferrière, the radiant violin of Mi-Sa Yang, mingle in a sovereign equilibrium with the ever-dense piano, carrying the heaviest secrets of Adam Laloum. Passionate enthusiasm, desperate singing, exquisite finesse maintain an incredible tension, until the abundant final movement. This memorable performance undoubtedly places Trio les Esprits among the greatest Trios of today. Diapason - Bertrand Boissard

F. Schubert - Piano Trio nr. 1 Sib groot D 898 Op. 99
F. Schubert - Piano Trio nr. 2 Mib Groot D 929 Op. 100

Adam Laloum: piano - Mi-Sa Yang: viool - Victor Julien-Laferrière: cello - foto: Lyodoh Kaneko

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
abo / groep€16,00
-26€15,00