maandag

12.03.2018

10:30

Scholen - Kleuter- en basisonderwijs

TOUT PETIT

SCHOTS EN SCHEEF - Extra voorstelling!

1ste en 2de kleuterklas

Ciska en Lies houden van tafels. Tafels om op te zitten, tafels om mee te bouwen, tafels om in te wonen. De 11 tafels die we te zien krijgen zijn echter bijzonder, want niet recht en allen verschillend. Puzzelend zoeken Ciska en Lies naar evenwicht, en dat niet enkel voor de tafels, maar ook voor henzelf. Wanneer de tafels torens vormen, gaat het duo aan het klauteren. Over de tafels en over elkaar, zoals op een groot klimrek.
Schots en scheef is een pittige en woordeloze danstheatervoorstelling rond betekenis geven aan eenvoudige handelingen als schikken en herschikken. De bewegingen worden met grote precisie en aandacht uitgevoerd. Herkenbaar voor kleuters en tegelijkertijd een boost voor de verbeelding.
Na de voorstelling worden de kleuters uitgenodigd om de ruimte en de installatie van tafels te verkennen.

Duur 30 min + 20 min. sensorische speeltuin
Toegangsprijs 3 euro
Aantal 70 lln
Omkadering lesmap

info en reservatie: linda.cesar@maasmechelen.be

 

Een fris dansant zoeken naar evenwicht … Abstract én figuratief. Een beetje Paul Klee. Theaterkrant.nl ****

Recensie Theaterkrant

choreografie en dans: Lies Cuyvers en Ciska Vanhoyland - muziek: Koen Brouwers - dramaturgie: Gerhard Verfaillie - coaches: David Hernandez en Goele Van Dijck - coproductie: P2 - cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies, C-mine cultuurcentrum

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur10:30
Prijs€3,00