dinsdag

30.04.2019

20:15

Podium - Theater

Toneelhuis, Arsenaal/Lazarus / Guy Cassiers

Bagaar

Met een bewerking van Coup de Torchon, de gelauwerde Franse psychologische thriller van Bertrand Tavernier uit 1981, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht naar de donkerste diepten van de menselijke ziel verder.

Centraal staat het verhaal van de niet al te pientere, lichtjes corrupte politieman Lucien Cordier, die zich - moegetergd door spottende dorpsgenoten - ontpopt tot een seriemoordenaar die zijn omgeving terroriseert en iedereen die hem voor de voeten loopt, uitschakelt. Of hoe een ogenschijnlijk onschadelijk individu in welbepaalde omstandigheden kan uitgroeien tot een bijzonder kwalijk sujet.

Taverniers scherpzinnig inzicht in de menselijke psyche en in machtsmechanismen maakt Bagaar tot een universele, subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.

Guy Cassiers gaat voor deze theatrale bewerking van Bagaar een verbond aan met het voltallige theatercollectief LAZARUS, dat de voorbije seizoenen in zijn producties ook meer dan eens met baldadige speelsheid en schijnbare lichtvoetigheid de donkere kanten van het menszijn opzocht.

Een theatervoorstelling in grote bezetting om naar uit te kijken!

Gratis inleiding om 19.30 uur

met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande, Charlotte Vandermeersch - bewerking en regie: Guy Cassiers en LAZARUS - naar Coup de Torchon van Bertrand Tavernier, Jean Aurenche - dramaturgie: Erwin Jans - scenografie: Tim Van Steenbergen - foto: Lara Gasparotto

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€15,00