woensdag

09.03.2022

14:00

Podium - Film

The Father - Cinématinee

Florian Zeller, 2020

Opgelet: de datum van deze film is veranderd

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is.De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of The Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Deze verbluffende acteerprestatie leverde Anthony Hopkins na The Silence of the Lambs, zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. The Father is de verfilming van zijn eigen gelauwerde toneelstuk dat op o.a. het West End en Broadway te zien was.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Stunning ... heartbreaking. ***** The Times

Anthony Hopkins gives a scalding performance as a man stricken by dementia in this clever drama. ***** The New York Times

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00