woensdag

06.12.2017

20:15

Podium - Klassiek

Taurus Quartet

L. Van Beethoven, L. Janáček, F. Schubert - cd-presentatie

Taurus Quartet wordt gevormd door topstrijkers met een lange ervaring en gevestigde reputatie in kamermuziek, opgedaan bij ensembles, zoals Oxalys, Het Collectief, Prometheus, Kryptos en Ictus. De liefde voor het repertoire, het streven naar diepgang, energie en raffinement in het samenspel, en de zoektocht naar een eigen, unieke strijkersklank waren de drijfveren voor het ontstaan van dit kwartet in 2012.

Taurus Quartet viert zijn eerste lustrum en presenteert in Leut enkele muzikale hoogtepunten uit zijn vijfjarig bestaan: meesterwerken van Beethoven, Janáček en Schubert. Het kwartet zal ook zijn debuut-cd met bijzondere strijkkwartetten van Janáček en Schubert aan het publiek voorstellen.

De liefde en de dood staan in dit programma centraal. Beethovens strijkkwartet Razoumovsky nr. 2 is een volmaakt strijkkwartet vol retorische zeggingskracht dat erin slaagt de juiste stemming te creëren. Janáčeks tweede strijkkwartet Intieme Briefe is de muzikale neerslag van de ruim 600 brieven die hij in zijn stervensjaar schreef aan zijn platonische liefde Kamila. Het is de onomwonden, verscheurde verklanking van Janáčeks hartstochtelijke passie en pijn. Ook Schubert schuwde de intense extremen niet in zijn muzikale testament Der Tod und das Mädchen, waarin de dood als motief alomtegenwoordig is en tederheid wil overtreffen, tot de bezeten dodendans in de finale. Een lustrumconcert om naar uit te kijken!

… een hoogtepunt : met diepe ontroering luisteren naar Janáčeks strijkkwartetten door Taurus Quartet! La Libre Belgique

L. Van Beethoven - Strijkkwartet Op. 59 Razoumovsky nr. 2
L. Janáček - Strijkkwartet nr. 2 Intieme Briefe
F. Schubert - Strijkkwartet nr. 14 in d Der Tod und das Mädchen

Wietse Beels: viool - Liesbeth Baelus: viool - Vincent Hepp: altviool - Martijn Vink: cello

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
+60€13,00
-26 / abo / groep€11,00