woensdag

15.03.2023

20:15

Podium - Klassiek

Sylvia Huang en Eliane Reyes

Lointain passé

Mozart en Haydn, Brahms en Schumann, … hechte vriendschappen hebben componisten geïnspireerd tot het schrijven van hun grootse muziekwerken. Dit geldt ook voor de vriendschap tussen violist en componist Eugène Ysaÿe en zijn jongere collega Guillaume Lekeu. Beide Belgen schreven de prachtigste muziek voor elkaar.

Niet enkel verbonden in muzikale gelijkstemmigheid, maar ook in warme vriendschap, demonstreren violiste Sylvia Huang en de gerenommeerde pianiste Eliane Reyes hun liefde voor de romantische Belgische muziek, geïncarneerd in deze twee iconische componisten.

Ze laten ons kennismaken met enkele tot nog toe onontdekte muzikale pareltjes van Ysaÿe en met de sublieme sonate voor piano en viool van Lekeu, een werk dat hij opdroeg aan Ysaÿe. Het dient gezegd dat de dames met dit werk net iets meer dan doorsnee-affiniteit hebben, mede omdat ze de originele partituur konden inkijken in Verviers, de geboortestad van zowel Guillaume Lekeu als Eliane Reyes.

De Belgische violiste Sylvia Huang wordt geprezen voor haar ware lyriek en ontroerende muzikaliteit, haar eenvoud en sensibiliteit en haar zeer gevarieerd kleurenpalet. In mei 2019 werd ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd en ze won de Prix Musiq’3 du Public en de Canvas-Klara Prijs. Ze kreeg daarnaast de Caecilia-prijs voor Jonge Musicus van het Jaar 2019 uitgereikt door de Belgische Vereniging van de Belgische Muziekpers.

Een krachtig programma in het teken van de vriendschap!

De details van het programma worden later bekend gemaakt.

Sylvia Huang: viool - Eliane Reyes: piano

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€12,00
-26€10,00