woensdag

01.03.2023

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld, Podium - Theatershow

Stijn Van de Voorde Venster op de wereld

For Those About To Rock More

Waarom werd rock & roll uitgevonden door een vrouw?
Wie is de échte Queen of Rock & Roll?
Waarom mochten gitaristes enkel in bikini op de cover van gitaarmagazines?
Is Billie Eilish de Kurt Cobain van deze eeuw?

De afgelopen jaren trok Stijn Van de Voorde met For Those About To Rock I Salute You door het land. Duizenden bezoekers (onder wie afgelopen seizoen velen in onze schouwburg) ontdekten dat Prince een gitaar kon doen verdwijnen en dat je Noorse metalbands best serieus neemt.
Maar er valt méér te vertellen. Rock & roll is immers een onuitputtelijke bron van geestige, interessante, heftige en ontroerende verhalen. In de opvolger For Those About To Rock More verlegt Stijn zijn blik naar de (vaak onderbelichte) vrouwen die de muziekwereld kleurden, naar een hoger niveau tilden of dramatisch trashten.

Stijn Van de Voorde werkt al meer dan 20 jaar voor Studio Brussel. In die hoedanigheid mocht hij muzikale legendes als Dave Grohl, Metallica, Lady Gaga en Billie Eilish ontmoeten. Hij presenteerde jarenlang de Main Stage van Rock Werchter en maakte succesvolle muziekdocumentaires, waaronder California Love, Great! Britain, Studio Ibiza en Burning Man.

In For Those About To Rock More bundelt hij opnieuw een eigenzinnige selectie van de meest interessante en verrassende verhalen die hij gezien, gehoord en zelf meegemaakt heeft.

Trailer

For Those About To Rock More is niet zwaar of moraliserend, wel leerrijk en bijwijlen hilarisch. De climax is zo bizar dat je aan de vestiaire nog niet klaar bent met lachen. Vooral is het een goeie reminder aan de impact van Aretha Franklin, blondie en de vergeten Nico van The Velvet Underground. Who run the world? Juist ja: girls. Het Nieuwsblad
Lees hier de volledige recensie.

Stijn Van de Voorde is een geboren verteller. Duimen voor een sequel. Het Nieuwsblad

In de VS had Stijn al lang een dik contract met carte blanche gekregen bij een streamingdienst. Iedereen wil die man in huis. Stijn doet wat alleen Stijn kan. Stijn zijn. De Morgen

De Morgen interview deel 1 .png
De Morgen interview deel 2.png
Belang van Limburg.png

 

Foto's: Lynne Vermeulen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€19,00
-26€18,00