dinsdag

18.10.2022

14:00

Podium - Film

Spencer - Cinématinee Cinématinee

Pablo Larraín, 2021

Biografisch drama over het koninklijke leven van prinses Diana

Het huwelijk van prinses Diana en prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten op het landgoed van de koningin door. Er wordt gegeten, gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90, waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar als toekomstige koningin was uitgestippeld. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie van Spencer is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Het script van dit meeslepende biografische drama werd geschreven door Steven Knight (Peaky Blinders, Hummingbird en Locke). In de hoofdrollen schitteren Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Doorspekt met flarden van beeldschoon verbeelde fantasie, alles verterende metaforen en als portret van een vrouw die de controle verliest over haar identiteit en lichaam, laat ‘Spencer’ zich niet soepel in het genre van biografie plaatsen. Cinemagazine****1/2

Een spookhuisthriller, metafilm en fictief royaltyportret ineen, met een indringende, neomodernistische score van Jonny Greenwood. Focus Knack****

Een bedwelmend stukje belevingscinema, dat laveert tussen drama en psychologische horror. De Morgen***

Een beklemmend psychologisch portret. De Standaard****

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00