woensdag

13.05.2020

10:00

Podium - Theater

SKaGeN

WatchApp #1

SKaGeN presenteert met WatchApp #1: Emmi & Leo, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee.

Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten. 

WatchApp #1 is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman Emmi & Leo van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

SKaGeN 
Het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief SKaGeN is niet vies van technische hoogstandjes. Hun voorstellingen Hector Man en La Merde (De Pest) waren destijds live gemaakte films in een blue key-omgeving en technisch hun tijd ver vooruit. In Zeestuk creëerden Clara van den Broek en Korneel Hamers een virtueel museum. Voor Closer liet Mathijs F Scheepers zelfs een nieuwe app schrijven zodat de voorstelling vanop de smartphone live vanuit verschillende hoeken kon worden gevolgd. Vandaag lanceert het gezelschap met WatchApp #1 een nieuwe vorm van theater, waarvoor het de mogelijkheden van WhatsApp opzoekt om haar publiek te bereiken in deze barre quarantainetijden.

Enkele influencers probeerden het al uit:
"Een heerlijke WhatsApp voorstelling." Nathalie Meskens
"Je voyeuristische zelf bovenhalen." Robin Broos - De Morgen
"Snedige, spannende, zinnenprikkelende dialogen tussen Emmi en Leo via WhatsApp. Spannend!" Lien Van de Kelder
"Verslavend. You won't regret it. Hashtaaag Ikwilmeeeeer." Ikram Aoulad
"Een mooi verhaal dat je doet verlangen naar meer!" Leen Dendievel

Koop een ticket voor de voorstelling die start op woensdag 13 mei en volg 4 weken lang het verhaal. Je ontvangt alle praktische info na bestelling.

Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone en WhatsApp.

GDPR: Met het kopen van een ticket voor de voorstelling WatchApp #1, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden deze gegevens verwijderd uit hun bestanden.

Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

Locatie
Aanvangsuur10:00
Prijs€12,50