zaterdag

15.05.2021

20:15

Podium - Concert

School is Cool

Things That Don't Go Right - clubconcert

De voorstellingen voorjaar 2021 kun je met stip in je agenda noteren. We starten de ticketverkoop zo snel mogelijk op eens we duidelijkheid hebben over de nodige versoepelingen.

School Is Cool won in 2010 de Humo Rock Rally en ontwikkelde zich tot een band van formaat in België. De band creëerde bij elke nieuwe plaat zonder verpinken een andere sound. In 2011 en 2012 niet van Studio Brussel en menig festivalweide te slaan, door de jaren heen ontwikkeld van onbevangen pop-anthems naar stemmige elektro naar rijke, gelaagde rocksongs die terugslaan op de jaren zeventig en tachtig. School Is Cool schuwt de grote melodieën niet en de singles Warpaint, New Kids in Town, Trophy Wall en Run Run Run Run zijn oorwurmen die live uiteenspatten van de energie.

Bij het horen van de hun nieuwste (vierde) album Things That Don’t Go Right, dat in maart 2020 werd uitgebracht, is het bijna onmogelijk om niet de vergelijking te maken met Bruce Springsteen, War on Drugs én Arcade Fire. Als dat geen compliment is! Zowel de eerste single Close als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen en grote synthriffs. De zachte gitaren bouwen op naar de refreinen, waarin de stemmen van Johannes Genard en Hanne Torfs elkaar meer dan perfect aanvullen. School Is Cool heeft zich weer helemaal heruitgevonden en daar zijn wij maar al te blij om!

Kom in alle intimiteit kennismaken met School Is Cool die eindelijk in onze schouwburg op het podium staat.

Dit concert wordt omwille van Covid-19 verplaatst van 21.11.20 naar 15.05.21.

Johannes Genard: zang en gitaar - Hanne torfs: synts en zang - Michael Lamiroy: viool/gitaar (soms ook keys) - Toon Van Baelen: bas - Matthias Dillen: drums- foto: Thor Salden

 

 

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
abo / groep€16,00
-26€16,00