woensdag

02.12.2020

20:15

Podium - Theater

Samen veilig van cultuur genieten

Covid-19 maatregelen in CC Maasmechelen

Het team van het cultuurcentrum kijkt er erg naar uit om je opnieuw te verwelkomen. Samen naar een voorstelling of concert gaan, het is echt niet meer evident. De veiligheid van ons publiek, de artiesten en de medewerkers is meer dan ooit onze hoogste prioriteit. Het cultuurcentrum respecteert strikt de richtlijnen die worden opgelegd in de basisprotocollen cultuur, professionele kunsten en sociaal-cultureel volwassenwerk.

Cultuurcentrum Maasmechelen zal alle inspanningen leveren om de toekomstige activiteiten binnen de geldende veiligheidsvoorschriften te laten plaatsvinden. Participatie aan cultuur staat in onze gemeente hoog op de prioriteitenlijst.
Seizoen 20-21 gaan we nooit meer vergeten. Artiesten kwamen in het oog van de storm terecht, de altijd bruisende cultuurhuizen lagen er verlaten bij. Maar we kijken meer dan ooit hoopvol naar de toekomst.

CC Maasmechelen wil zeer gericht en weloverwogen overgaan tot het gebruik van zijn infrastructuur voor een zittend publiek en dit volgens het door de overheid goedgekeurde stappenplan. Vanaf 9 juni betekent dat bijvoorbeeld een capaciteit van maximaal 200 personen of maximaal 75% van de zittende capaciteit, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar (in bubbels van 4 met 1 stoel tussen), zoals de regelgeving nu aangeeft. Het stappenplan zal op basis van de vervulling van randvoorwaarden (vaccinatiegraad, gunstige trend in hospitalisaties) gradueel versoepelingen toelaten. De stoelverdeling houdt rekening met de sociale afstandsregels van het protocol cultuur: één stoel tussen elke persoon of bubbel van maximaal 4 personen in infrastructuur met vaste stoelen. Het dragen van een mondmasker is verplicht. CC Maasmechelen organiseert de ticketverkoop via genummerde plaatsen.

We houden je op de hoogte via social media en website. Schrijf je voor de updates in op de nieuwsbrief en volg ons via facebook!

Wat kan er momenteel wel?
Expo's zijn op individuele basis te bezoeken tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum. Je vindt alle informatie terug op onze website.
Kinderen tot 12 jaar kunnen momenteel in het cultuurcentrum participeren aan georganiseerde activiteiten, eveneens met in achtname van alle veiligheidsmaatregelen.

Tickets en abonnementen (wanneer het weer kant)
We vragen je om voor alle activiteiten maximaal online via onze website te bestellen. Dit kan 24 uur op 24 via de ticketlink bij elke activiteit. 

Een aantal voorstellingen werd omwille van COVID-19 verplaatst. De gekochte tickets blijven geldig. Tickethouders werden gecontacteerd.

Omwille van de beperkte publiekscapaciteit kunnen we dit seizoen helaas geen klassiek abonnement aanbieden. Wel ontvang je de algemene abonnementskorting
reeds vanaf 4 i.p.v. 5 voorstellingen. Indien activiteiten toch worden geannuleerd, betalen wij  het ticketbedrag terug.

Indien je gebruik maakt van een rolstoel geven we je graag een aangepaste plaats. Neem vooraf en zo snel mogelijk contact op met onze balie! Het is belangrijk dat je je registreert op de wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen. Indien de capaciteit kan verhoogd worden en we meer bezoekers kunnen toelaten, gaan onze medewerkers je contacteren. Wij hopen van harte dat je in alle vertrouwen opnieuw de weg naar ons cultuurcentrum zal vinden. Wij doen er alles aan om jou in de beste omstandigheden te ontvangen. 

Beperkt aantal bezoekers
De zaalcapaciteit is afhankelijk van de geldende nationale voorschriften op het moment van de activiteit. Wij informeren je via onze website en social media over mogelijke aanpassingen.

Welkom met je bubbel
Je kan onze voorstellingen bijwonen met je persoonlijke bubbel bestaande uit gezinsleden, familie of vrienden. Het dragen van een mondmasker is verplicht gedurende je aanwezigheid in het cultuurcentrum en de kerken, ook tijdens de activiteit die je bezoekt. Bij elkaar zitten in de schouwburg is enkel mogelijk indien er een bestelling geplaatst
werd per contactbubbel. Onnodige verplaatsingen moeten vermeden worden. 

Eens je op je plaats zit, kan je deze pas verlaten op het einde van je bezoek. Bij hoogdringendheid zullen onze medewerkers de nodige richtlijnen geven om je stoel veilig te verlaten. Je krijgt nadien geen toegang meer tot de zaal. Hou hier vooraf rekening mee.

Social distance
Het ticketsysteem blokkeert automatisch twee plaatsen langs beide zijden van je bubbel. Op deze manier kunnen we de sociale afstand voor alle bezoekers garanderen. Ook wordt er (indien de reglementering dat oplegt) een rij leeggelaten voor en achter die van jou.

We vermijden maximaal fysiek contact tussen publiek en onze medewerkers en organiseren geen vestiaire. Je houdt je jas en persoonlijke spullen steeds bij je. De bar is voorlopig helaas niet geopend. 

De luchtverversing via de ventilatie/luchtgroepen in de schouwburg en grote zaal is maximaal ingesteld en buitenlucht wordt mechanisch aangevoerd tijdens de voorstellingen. Na elke voorstelling wordt de infrastructuur natuurlijk verlucht. Voor de concerten in de kerken wijzen onze medewerkers je ter plaatse de exacte stoel(en) aan.

Hygiëne
We voorzien de nodige maatregelen om een goede hygiëne te waarborgen. Handgel is op verschillende plaatsen in het gebouw beschikbaar. De infrastructuur wordt meerdere
malen per dag schoongemaakt met bijzondere aandacht voor veelgebruikte contactoppervlakten. 

Circulatieplan
Een helder circulatieplan laat je toe om het cultuurcentrum op een veilige manier te bezoeken. Onze medewerkers staan in voor een optimale begeleiding van het publiek. Waar nodig wordt er vloersignalisatie voorzien. We streven ernaar om de zaaldeuren vroeger te open om voldoende afstand tussen de binnenkomende bubbels te voorzien. 

Volg de algemene voorschriften
Alle persoonlijke veiligheidsmaatregelen blijven
uiteraard van kracht:
· Blijf thuis als je ziek bent.
· Was je handen regelmatig met water en zeep.
· Houd minstens 1,5 meter afstand.
· Geef geen hand of kus als je iemand begroet.
· Verwittig ons indien je binnen de 14 dagen na de
activiteit ziek wordt.

Het cultuurcentrum en de gemeente investeren in artiesten en publiek
In volle coronacrisis lag een mooi en boeiend seizoensprogramma voor je klaar. Omwille van COVID-19 hebben verschillende artiesten en gezelschappen hun tournees echter geannuleerd. Dankzij de financiële inspanningen van het gemeentebestuur van  Maasmechelen kunnen andere voorstellingen wel plaatsvinden, ook al is de capaciteit
beperkt. Zo ondersteunt de gemeente zowel artiesten als publiek.

Heb je nog vragen? Dan kan je steeds terecht bij onze COVID-19 verantwoordelijke Eef Proesmans via eef.proesmans@maasmechelen.be.

Locatie
Aanvangsuur20:15