donderdag

05.11.2020

10:00

Podium - Theater

Samen veilig van cultuur genieten

Covid-19 maatregelen in CC Maasmechelen

Het team van het cultuurcentrum kijkt er erg naar uit om je opnieuw te verwelkomen. Samen naar een voorstelling of concert gaan, het is echt niet meer evident. De veiligheid van ons publiek, de artiesten en de medewerkers is meer dan ooit onze hoogste prioriteit. Het cultuurcentrum respecteert strikt de richtlijnen die worden opgelegd in de basisprotocollen cultuur, professionele kunsten en sociaal-cultureel volwassenwerk.

Cultuurcentrum Maasmechelen zal alle inspanningen leveren om de geplande activiteiten binnen de geldende veiligheidsvoorschriften te laten plaatsvinden. Participatie aan cultuur staat in onze gemeente hoog op de prioriteitenlijst. Het volledige seizoen overschouwen is nu echter moeilijk. In het najaar zijn alle activiteiten afgelast. Wij hopen van harte dat we in december het programma voor het voorjaar kunnen bekendmaken.

Tickets en abonnementen
Voor alle activiteiten moet je vooraf een ticket kopen. We vragen om maximaal online via onze website te bestellen. Dit kan 24 uur op 24 via de ticketlink bij elke activiteit. 

Een aantal voorstellingen werd omwille van COVID-19 verplaatst van voorjaar 2020 naar najaar 2020. De gekochte tickets blijven geldig. Tickethouders werden reeds gecontacteerd.

Omwille van de beperkte publiekscapaciteit kunnen we je dit najaar helaas geen klassiek abonnement aanbieden. Wel ontvang je dit seizoen de algemene abonnementskorting
reeds vanaf 4 i.p.v. 5 voorstellingen. Indien activiteiten toch worden geannuleerd, betalen wij uiteraard het ticketbedrag terug.

Indien je gebruik maakt van een rolstoel geven we je graag een aangepaste plaats. Neem vooraf en zo snel mogelijk contact op met onze balie! Het is belangrijk dat je je registreert op de wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen. Indien de capaciteit kan verhoogd worden en we meer bezoekers kunnen toelaten, gaan onze medewerkers je contacteren. Wij hopen van harte dat je in alle vertrouwen opnieuw de weg naar ons cultuurcentrum zal vinden. Wij doen er alles aan om jou in de beste omstandigheden te ontvangen. 

Beperkt aantal bezoekers
De zaalcapaciteit is afhankelijk van de geldende nationale voorschriften op het moment van de activiteit. Wij informeren je via onze website en social media over mogelijke aanpassingen.

Welkom met je bubbel
Je kan onze voorstellingen bijwonen met je persoonlijke bubbel bestaande uit gezinsleden, familie of vrienden. Het dragen van een mondmasker is verplicht gedurende je aanwezigheid in het cultuurcentrum en de kerken, ook tijdens de activiteit die je bezoekt. Bij elkaar zitten in de schouwburg is enkel mogelijk indien er een bestelling geplaatst
werd per contactbubbel. Onnodige verplaatsingen moeten vermeden worden. 

Eens je op je plaats zit, kan je deze pas verlaten op het einde van je bezoek. Bij hoogdringendheid zullen onze medewerkers de nodige richtlijnen geven om je stoel veilig te verlaten. Je krijgt nadien geen toegang meer tot de zaal. Hou hier vooraf rekening mee.

Social distance
Het ticketsysteem blokkeert automatisch twee plaatsen langs beide zijden van je bubbel. Op deze manier kunnen we de sociale afstand voor alle bezoekers garanderen. Ook wordt er inden de reglementering dat oplegt een rij leeggelaten voor en achter die van jou.

We vermijden maximaal fysiek contact tussen publiek en onze medewerkers en organiseren geen vestiaire. Je houdt je jas en persoonlijke spullen steeds bij je. De bar is voorlopig helaas niet geopend. 

De luchtverversing via de ventilatie/luchtgroepen in de schouwburg is maximaal ingesteld en buitenlucht wordt mechanisch aangevoerd tijdens de voorstellingen. Na elke voorstelling wordt de infrastructuur natuurlijk verlucht. Voor de concerten in de kerken wijzen onze medewerkers je ter plaatse de exacte stoel(en) aan.

Hygiëne
We voorzien de nodige maatregelen om een goede hygiëne te waarborgen. Handgel is op verschillende plaatsen in het gebouw beschikbaar. De infrastructuur wordt meerdere
malen per dag schoongemaakt met bijzondere aandacht voor veelgebruikte contactoppervlakten. 

Circulatieplan
Een helder circulatieplan laat je toe om het cultuurcentrum op een veilige manier te bezoeken. Onze medewerkers staan in voor een optimale begeleiding van het publiek. Waar nodig wordt er vloersignalisatie voorzien. We streven ernaar om de zaaldeuren vroeger te open om voldoende afstand tussen de binnenkomende bubbels te voorzien. 

Volg de algemene voorschriften
Alle persoonlijke veiligheidsmaatregelen blijven
uiteraard van kracht:
· Blijf thuis als je ziek bent.
· Was je handen regelmatig met water en zeep.
· Houd minstens 1,5 meter afstand.
· Geef geen hand of kus als je iemand begroet.
· Verwittig ons indien je binnen de 14 dagen na de
activiteit ziek wordt.

Het cultuurcentrum en de gemeente investeren in artiesten en publiek
In volle coronacrisis lag een mooi en boeiend seizoensprogramma voor je klaar. Omwille van COVID-19 hebben verschillende artiesten en gezelschappen hun tournees echter geannuleerd. Dankzij de financiële inspanningen van het gemeentebestuur van  Maasmechelen kunnen andere voorstellingen wel plaatsvinden, ook al is de capaciteit
beperkt. Zo ondersteunt de gemeente zowel artiesten als publiek.

Heb je nog vragen? Dan kan je steeds terecht bij onze
COVID-19 verantwoordelijke Eef Proesmans via
eef.proesmans@maasmechelen.be.

Locatie
Aanvangsuur10:00