woensdag

29.04.2020

20:15

Podium - Klassiek

Rusquartet

J. Haydn, L. Auerbach, A. Borodin

De muzikanten van het Rusquartet zijn geen onbekenden meer in onze kamermuziekreeks. CC Maasmechelen volgt dit ensemble van topniveau al enige tijd en de Sint-Pieterskerk te Leut is zijn vaste thuisbasis voor de vele opnameprojecten die het op zijn naam heeft staan. Vorig jaar konden we zelfs getuigen zijn van een liveopname tijdens één van hun doortochten in Maasmechelen.

Met het Rusquartet als bekwame en bevlogen gids zetten we onze ontdekkingstocht door het Russische repertoire verder. In de zomer van 2019 nam het ensemble de beide kwartetten van Alexander Borodin op in de Sint-Pieterskerk te Leut. Deze worden nu als dubbelluik aan ons gepresenteerd met een concert in Lanaken en in Leut. Russische romantiek met prachtige melodieën en heel veel passie!

Bijzonder wordt ook de kennismaking met de jonge Russische componist Lera Auerbach, geboren in 1973 en algemeen beschouwd als een van de voornaamste muzikale erfgenamen van Sjostakovitsj. Ze geldt als een van de belangrijkste hedendaagse Russische componisten en sluit qua stijl helemaal aan bij de Russische traditie met de onmiskenbare mengeling van melancholie, passie en ritmische gedrevenheid. Sinds CC Maasmechelen in 2017 het Rusquartet onder de arm nam, breekt het kwartet door op grote podia als Philharmonie Essen, Concertgebouw Amsterdam, Streichquartettfest Icking te München, Meisterkonzerte Kempten en Bagno Konzertgalerie Steinfurt. Een kwartet om in de gaten te houden!

Strijkkwartet nr. 2 van Alexander Borodin kan u beluisteren tijdens het eerste deel van dit dubbelluik in de concertreeks van CC Lanaken op 18.01.2020

J. Haydn - Strijkkwartet Op. 33/1
L. Auerbach - Strijkkwartet nr. 2 Primera Luz
A. Borodin - Strijkkwartet nr. 1 in A major

Xenia Gamaris: viool - Anna Yanchishina: viool - Ksenia Zhuleva: altviool - Peter Karetnikov: cello - foto: Evgeny Evtyukhov

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€14,00
-26€10,00