dinsdag

19.04.2022

14:00

Podium - Film

Respect - Cinématinee

Liesl Tommy, 2021

Na Rocketman over Elton John en Bohemian Rhapsody, waarin het leven van Freddie Mercury centraal staat, richten we de schijnwerpers op leven en werk van de legendarische Aretha Franklin. Respect, de muzikale biografische film over de legendarische R&B-zangeres Aretha Franklin, volgt haar leven vanaf haar ontdekking in het kerkkoor tot haar carrière als internationaal gewaardeerde superster. In haar hele loopbaan wist Aretha Franklin maar liefst 18 Grammy-beelden in de wacht te slepen. Bovendien werd ze door het tijdschrift Rolling Stone gekroond tot de beste zangeres aller tijden.

Aretha Franklin werkte in de laatste jaren van haar leven, ze overleed in 2018, actief mee aan de realisatie van deze biopic en koos zelf de actrice die haar rol zou vertolken. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kroop in de rol van de Queen of Soul onder het goedkeurend oog van Franklin zelf. De regie is in perfecte handen bij de Zuid-Afrikaans - Amerikaanse Liesl Tommy, die haar strepen verdiende in de theaterwereld.

Laat je meeslepen door deze heerlijke muziekfilm over de grande dame van de soul. Stil blijven zitten zal moeilijk worden!

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00