woensdag

15.06.2022

20:15

Podium - Concert

Raymond van het Groenewoud

NIEUWE DATUM | Raymond 70

Dit concert wordt verplaatst van 9.12.21 naar 15.06.22. Alle tickethouders voor het concert op 9.12 ontvingen een mail met meer informatie.

Genieten en nagenieten van het spelen in een groepje.

Wat moeten we nog over Raymond vertellen? De man die zijn volk in het Vlaams leerde rocken en van de meest uiteenlopende muziekjes houdt, schuimt al sinds 1972 de podia af en is nu een instituut. Veelzijdig muzikant. Begenadigd songschrijver. Bevlogen performer. Gewiekst entertainer.

Zijn invloed valt nauwelijks te overschatten. Zonder zijn lichtende voorbeeld geen Frank Vander linden, geen Stijn Meuris, geen Luc De Vos … Na vijf decennia is de grootmeester nog lang niet afgeschreven en blijft hij zijn ding doen, zoals in de recente samenwerkingen met Slongs en Tourist LeMC.

Op 14 februari 2020 werd Raymond 70 jaar. Hij viert dit feestje graag nog eens opnieuw in de gezelligste schouwburg. Voor deze uitzonderlijke gelegenheid trekt Raymond weer alle registers open en worden zijn trouwe muzikanten weer opgetrommeld voor een heus feestelijk “Raymond 70“ verjaardagsconcert, met als extraatje een blazerssectie en gelardeerd met historisch en recent beeldmateriaal.

Raymond zal laveren tussen vroeger en nu, grasduinend in zijn immense repertoire met een lach en een traan en voorzien van de gepaste toeters en bellen. Een unieke avond tussen uit gepuurd breekbaar en onverslijtbaar rockend. Niet te missen !

 

Neen, God is Raymond van het Groenewoud nog steeds niet. Maar de jongen uit Schaarbeek die ooit de grootste wilde zijn (en hebben), heeft zijn ambitie toch maar netjes waargemaakt. Op naar de honderd! Humo ****

Wat overblijft is puur en gaat tot de kern. Van enige slijtage is bij Raymond van het Groenewoud geen sprake. Uitbundig en stijlvol weerklinkt ‘Maria, Maria, ik hou van jou’. En ja, de sound doet terugverlangen naar die zoete jaren zeventig. MPodia.nl

i.s.m. Neos Maasmechelen

Raymond van het Groenewoud: zang, gitaar , keyboard - Cesar Janssens: drums -  Wouter Berlaen : bas - Bram Weijters: keyboards, percussie  - Rik Aerts: gitaar, zang - Carlo Nardozza: trompet - Stefan Bracaval : fluit - foto: Johan Jacobs

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€25,00
abo / groep€24,00
-26€23,00