donderdag

22.04.2021

20:15

Podium - Familie

Radio Fiona: waar het theater weer tot leven komt.

Kinderpodcast (6+) in drie afleveringen!

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis – en in haar hart – te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch theatergordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.

Ben jij ook benieuwd hoe een eenzame wc borstel klinkt? Of wat de plankenvloer van het podium te zeggen heeft? Weet jij waarom acteurs voor ze beginnen te spelen 'dikke merde' zeggen tegen mekaar, oftwel 'dikke kaka'? En zou je het leuk vinden van een échte regisseur tips te krijgen om te kunnen spelen? Luister dan naar Radio Fiona, de kinderpodcast waar het theater weer tot leven komt.

Zet je in de zetel met je broers, zussen, vrienden en familie en zet je beste boxen aan. Of luister alleen met een koptelefoon aan in de auto, op de fiets, in je bed, ... Afin. Je kan de podcast overal beluisteren waar je maar wil. En zo vaak je maar wil. Met zo veel of zo weinig mensen als je wil.

Dus mama, papa, laat je kinderen luisteren naar Radio Fiona. (Zo zijn ze af en toe ook eens een half uurtje stil…) Wedden dat ze na afloop het verhaal zullen naspelen? Of dat ze aan tafel spontaan een kwisje dat geen kwisje is doen?

Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten.

Teaser

Aan deze podcast werkten volgende mensen mee: Idee en uitvoering - Sofie Palmers en Katrien Pierlet. Muziek - Sofie Palmers en rechtenvrije muziek van Kevin Macleod. Stemmen - Michael Pas, Jo Jochems, Randi De Vlieghe, Tanya Zabarylo, Bill Barberis, Sofie Palmers en Katrien Pierlet. Beeld - Lies Ferny. Assistentie interview en opname - Ilse Cox. Eindmontage - Wederik De Backer ism Sofie Palmers. Zakelijke ondersteuning - Metis vzw.

Locatie Locatieproject
Timing20:15