zondag

21.01.2018

20:15

Podium - Klassiek

Quatuor Zaïde & Anneleen Lenaerts

Programmawijziging - C. Debussy, W. Lenaerts, A. Caplet

Het Quatuor Zaïde is jong en beloftevol en staat in de voorhoede van een nieuwe generatie strijkkwartetten. In seizoen 2015-2016 werd het kwartet genomineerd als ECHO Rising Star en met de nodige Sturm und Drang veroverde het de voorbije jaren de internationale bühne.

Na een geslaagd en vooral naar meer smakend concert in februari 2016 in de Sint-Pieterskerk te Leut, nodigen we het kwartet opnieuw uit, ditmaal - én voor het eerst in onze kamermuziekreeks - met de uit Limburg afkomstige Anneleen Lenaerts op harp. Anneleen Lenaerts (°1987) werd al zeer vroeg erkend als uitzonderlijk getalenteerde harpiste. Met amper 27 jaar is ze één van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. Tussen 1997 en 2010 won ze maar liefst 23 belangrijke prijzen op internationale harpwedstrijden, waaronder de Grand Prix International Lily Laskine, één van de meest prestigieuze harpwedstrijden ter wereld.
In 2010 werd ze tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker benoemd. Het harpspel van Anneleen is elegant, rijk aan warme klankkleuren en getuigt van een bijzondere subtiliteit. Het prachtige Danse sacrée et Danse profane van Debussy is haar op het lijf geschreven.

Op het programma staan ook andere werken van Claude Debussy, Gabriel Fauré en André Caplet.

...harpist Anneleen Lenaerts displayed dynamic finesse, nuance in articulation and jaw-dropping skill. Aspen Music Festival

C. Debussy - Quatuor à cordes Op. 10
C. Debussy - Claire de Lune - arrangement A. Lenaerts voor harp
A. Caplet - Conte fantastique - voor harp en strijkkwartet naar E.A.Poe: Die Maske des roten Todes
W. Lenaerts - Visions for harp and strings Op. 18 (dedicated to Anneleen Lenaerts)
C. Debussy - Danses Sacrée et profane

Charlotte Juillard: viool - Leslie Boulin-Raulet: viool - Sarah Chenaf: altviool - Juliette Salmona: cello - Anneleen Lenaerts: harp - foto: Quatuor Zaïde: Neda Navaee - foto Anneleen Lenaerts: Marco Borggreve

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00