zondag

01.10.2017

15:00

Podium - Klassiek

Quatuor Tana

P. Glass, P. Dusapin, H. Górecki, Sir J. Tavener, A. Piazzolla

Zoals een componist weleens de architect van zijn werk genoemd kan worden, is elke architect ook een componist in het esthetisch en functioneel samenstellen van bogen en welvingen. Met de concertcyclus Klassiek en architectuur geeft Orfeoproducties gestalte aan deze boeiende wisselwerking. De reeks van vijf concerten op bijzondere locaties in Vlaanderen heeft als doel kunstenaars uit beide disciplines samen te brengen.

CC Maasmechelen en Orpheoproducties nodigen u voor dit concert uit aan het Kasteel Ommerstein te Rotem (Dilsen-Stokkem). Omgeven door de idyllische tuin geeft het kasteel een geschiedenis prijs die teruggaat tot in de late middeleeuwen. De huidige verschijningsvorm van het kasteel in classicistische stijl dateert uit de jaren 1700. Tussen 1999 en 2007 werd de hele site gerestaureerd onder leiding van toparchitect Vittorio Simoni, die de klassieke elegantie van het kasteel in harmonie bracht met een modern ontwerp en invloeden uit de art deco. Vittorio Simoni zal u om 15u rondleiden in het kasteel.

Omwille van de slechte weersvoorspellingen voor zondag zijn we genoodzaakt het openluchtconcert op een andere locatie te laten plaatsvinden. CC Maasmechelen zou CC Maasmechelen niet zijn moest het niet het onderste uit de kan halen om een volwaardig locatie-alternatief te voorzien. We zullen voor de laatste maal terugkeren naar onze oude concertlocatie: Kasteel Vilain XIIII te Leut. Een éénmalige terugkeer naar deze prachtige omgeving voor het pand verkocht wordt. Eén kasteel worden er plots twee.

Kasteel Vilain XIIII wordt de concertzaal voor het alom geprezen strijkkwartet Quator Tana, dat zijn originele klank haalt uit zijn muzikale nieuwsgierigheid. Zonder enige moeite rijgt Quator Tana gevestigd repertoire en meesterwerken van nu tot een verfrissend totaalprogramma. Afsluiten en napraten doen we met een glaasje tijdens een feestelijke receptie.

We voorzien de nodige tijd tussen de rondleiding en het concert zodat u zich tijdig tussen beide locaties kan verplaatsen.

Tijdschema:
15.00u: Toelichting restauratieproject van Kasteel Ommerstein door Vittorio Simoni
15.45u: Einde rondleiding
16.15u: Concert Quatuor Tana Kasteel Vilain XIIII te Leut
17.30u: Receptie

Omwille van praktische redenen zal uw concertticket pas gescand worden op de concertlocatie, Kasteel Vilain XIIII te Leut. Indien u nog niet over een ticket beschikt of dit nog dient af te halen, kan u om 15.00u gewoon deelnemen aan de rondleiding in Dilsen-Stokken, waarna uw ticket klaarligt aan de inkom van het kasteel te Leut. Er kunnen ook nog steeds concerttickets ter plaatste gekocht worden.

Om 15 uur zal architect Victor Simoni, het architecturaal project van Kasteel Ommerstein toelichten. Op 16.15u start het concert van Quatuor Tana in Kasteel Vilain XIIII te Leut.

Routebeschrijving Kasteel Ommerstein Adres: Schiervellaan 1, 3650 Dilsen-Stokkem (Rotem) Routebeschrijving: Volg de Rijksweg (N78) tot aan het kruispunt van Rotem. Sla rechtsaf op de Kempenstraat. Neem vervolgens de eerstvolgende straat rechts. Dit is de Schiervellaan. Volg deze straat tot aan de bocht. U kan uw auto parkeren langs de weg of in de dreef. De parking van Hoeve Ommerstein kan indien gewenst ook gebruikt worden. Omwille van de veiligheid vragen we om het kasteel via deze route te bereiken en niet rechtstreeks de Schiervellaan vanaf de Rijksweg in te slaan. De te volgen route staat aangeduid met bordjes ‘P – kasteel Ommerstein’.

Route kasteel Ommerstein

Kasteel Vilain XIIII Adres: Dreef 148, 3630 Maasmechelen (Leut) Routebeschrijving: Volg de route terug naar het kruispunt van Rotem via de Kempenstraat. Aan het kruispunt slaat u linksaf, de Rijksweg op (richting Maasmechelen). Vervolg de Rijksweg tot aan de vierde verkeerslichten, het kruispunt van Rachels. Sla op het kruispunt linksaf op Rachels. Deze straat wordt de Molenstraat. Achter de molen draait u rechtsaf. Aan het kruispunt slaat u linksaf op de dreef. Volg de aangegeven route en de bordjes richting het kasteel in Leut. Er is voldoende parkeergelegenheid achter het kasteel.

Route naar kasteel Vilain XIIII

P. Glass - Strijkkwartet nr. 2
P. Dusapin - Strijkkwartet nr. 4
H. Górecki - Tweede deel uit Strijkkwartet nr. 3
Sir J. Tavener - Diódia, Strijkkwartet nr. 3
A. Piazzolla - Four For Tango

Antoine Maisonhaute: viool - Ivan Lebrun: viool - Maxime Desert: altviool - Jeanne Maisonhaute: cello 

Met steun van het Franse ministerie van Cultuur en Communicatie / Regionale Directie Culturele Zaken van Hauts-de-France, Spedidam, Musique Nouvelle en Liberté en Sacem.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Orpheoproducties.

Locatie Rondleiding Kasteel Ommerstein Dilsen-Stokkem - Concert Kasteel Vilain XIIII Leut
Aanvangsuur15:00
Prijs€18,00
+60€18,00
-26 / abo / groep€18,00