donderdag

27.09.2018

20:15

Podium - Klassiek

Quatuor Arod

J. Haydn, A. Webern, A. Zemlinsky

Het Franse Quatuor Arod heeft alle referenties op zak. Het jonge strijkkwartet nam deel aan masterclasses bij gezaghebbende meesters als Quatuor Ebène en Artemis Quartett en sleepte een indrukwekkende lijst prestigieuze prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij de FNAPEC European Competition in Parijs in 2014, eerste prijs van de Carl Nielsen Chamber Music Competition in Kopenhagen in 2015 en de eerste prijs van de ARD International Music Competition in 2016. Quatuor Arod maakt tot 2019 deel uit van de BBC New Generation Artists, een graadmeter van opmerkelijk internationaal toptalent.

Bovendien beroert Quatuor Arod live met zijn begeesterend samenspel. Hoog tijd dus om dit beloftevolle kwartet voor een eerste keer uit te nodigen in de Sint-Pieterskerk te Leut.

Op het programma staan drie indrukwekkende strijkkwartetten. Haydns reeks van strijkkwartetten Op. 76 wordt tot zijn meest ambitieuze gerekend. Weberns Langsamer Satz is een ode aan de natuur en het zorgeloze leven met zijn geliefde, terwijl strijkkwartet nr. 2 van Zemlinsky één van zijn meest turbulente werken is, met verwijzingen naar mysterieuze en traumatische persoonlijke gebeurtenissen.

Al is de lijst met uitmuntende ensembles lang, de keuze voor dit strijkkwartet was snel gemaakt. Kom kennismaken met Quatuor Arod!

Daarnaast musiceren zij ook met een enorme inzet, gretigheid, passie en met een krachtig, gespierd samenspel. Ook bereiken ze, zeker voor zo’n jong ensemble, een benijdenswaardig evenwicht en een rijke samenklank. Klara

J. Haydn - Strijkkwartet Op. 76 nr. 6
A. Webern - Langsamer Satz
A. Zemlinsky - Strijkkwartet nr. 2

Jordan Victoria: viool - Alexandre Vu: viool - Tanguy Parisot: altviool - Samy Rachid: cello - foto: Verena Chen

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
+60€15,00
-26 / abo / groep€14,00