zondag

10.05.2020

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Provinciale Kunstcollectie - Thematentoonstelling

Schilderijen 17de -19de eeuw

De provincie Limburg verwerft sedert het begin van de 20ste eeuw een collectie erfgoed en kunst. Deze kunstcollectie groeit historisch en bestaat uit diverse deelcollecties van in het totaal zo’n 2000 voorwerpen: meubilair, religieuze objecten, metaal, aardewerk, glas en textiel, maar ook moderne en hedendaagse kunst waaronder grafisch werk, voorwerpen en installaties met een belangrijke klemtoon op Limburgse kunstenaars. De Provinciale Kunstcollectie bevindt zich in de gebouwen van het provinciebestuur Limburg, of zijn ondergebracht in depot.

CC Maasmechelen wil op regelmatige basis thematentoonstellingen presenteren, die gebaseerd zijn op deze Provinciale Kunstcollectie en op die manier de rijkdom ervan belichten.

Deze thematentoonstelling wordt gecureerd door Herman Maes en Marc Milissen en presenteert een bloemlezing uit de collectie schilderijen van de 17de tot en met de 19de eeuw, met focus op de verbeelding van het landschap. Met werk van o.a. Alfred Stevens, Guillaume Vogels en Emile Van Doren.   + LOGOs

Opening zondag 10 mei om 17uur

Expoperiode: zondag 10 mei t.e.m. vrijdag 5 juni 2020

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur, za: van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur (gesloten op zondagen, op 21 mei en van 30 mei t.e.m. 1 juni)

Toegang: gratis

Beeld: Moutons en Bruyère - Emile Van Doren - copyright: provincie Limburg, provinciale kunstcollectie - foto: Eddy Daniels - i.s.m. Provincie Limburg en PCCE

Locatie BOX
Timing17:00