donderdag

05.10.2017

20:15

Podium - Klassiek

Pierre-Laurent Boucharlat Pianotune 2017: Verbeeldingskracht als motor van de compositie: de sonate

PROGRAMMAWIJZIGING | L. Van Beethoven, C. Debussy

Pierre-Laurent Boucharlat is een geboren concertpianist. Als dertienjarige trad hij voor het eerst op met orkest en amper twee jaar later gaf hij zijn eerste pianorecital. Hij voltooide zijn pianostudies aan het Conservatoire National Supérieur de Musique van Lyon en Parijs en werd laureaat van verschillende internationale pianowedstrijden, waaronder de sterk gewaardeerde Prix Spedidam en Prix Darius Milhaud.

Boucharlat bouwde een carrière op als solist en als pianist in de kamermuziek. Hij is actief in de belangrijkste muzikale centra van Europa, Azië, de Verenigde Staten en Canada en zijn concerten worden regelmatig uitgezonden door de Franse media. Zijn discografie bevat pianowerken van onder andere Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt en Moussorgsky. De sonate heeft duidelijk ook het hart van Boucharlat veroverd.

Het pianorecital van Boucharlat in onze schouwburg is volledig gewijd aan het oeuvre van Beethoven (zijn vroege en late stijl), waarbinnen zich al een opmerkelijke evolutie in de sonate voltrekt. Eerst staat de zogenaamde Tempest sonate op het programma. Hoewel Beethoven de sonate nooit zo benoemd heeft, kreeg ze deze naam, omdat het eerste deel geïnspireerd zou zijn op het gelijknamige theaterstuk van Shakespeare. Naarmate Beethoven ouder werd, werden zijn sonates complexer en extremer. Een uitdaging die Boucharlat met de uitvoering van Beethovens voorlaatste pianosonate zeker niet uit de weg gaat.

Une grande recherche de timbres, des sonorités profondément humaines nous ont entraînés au cœur même de la vie intérieure (…) Pierre-Laurent Boucharlat a interprété cette œuvre dramatique dans une dimension telle qu’il faisait sonner le piano comme un orchestre (…) Il a prouvé qu’il est un grand de demain… Makedonia

L. Van Beethoven - Sonate in d Op. 31 nr. 2, Tempest
C. Debussy - Doctor Gradus ad Parnassus
C. Debussy - Ballade
C. Debussy - La Sérenade interrompue
C. Debussy - Le vent dans la paine
C. Debussy - Etude pour les arpèges composées
C. Debussy - Ce qu'a vu le vent d'ouest

 

Pierre-Laurent Boucharlat: piano

U betaalt één prijs voor de twee concerten.

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00