donderdag

17.11.2022

20:15

Podium - Klassiek

Pierluigi Camicia - Pianotune 2022 Pianotune 2022

F. Chopin

Pierluigi Camicia werd in 1962, op zijn tiende, laureaat van de eerste prijs op de prestigieuze nationale wedstrijd in het Italiaanse La Spezia. Op zijn eenentwintigste won hij de belangrijke Italiaanse pianowedstrijd Città di Treviso. Dit werd meteen de start van een grote internationale solocarrière.

Camicia is een toegewijde topartiest, die veel waardering kreeg van collega’s als Rostropovich, Ciccolini, Vasary en Franco Ferrara. Hij reisde als solist en kamermusicus rond in Europa, de V.S. en China en speelde concerten in de mooiste zalen. Met cellist Michael Flaksman concerteerde hij op de belangrijkste festivals in Europa en Amerika en registreerde hij werken van Gabriel Faurè.

Camicia werd op zijn twintigste professor aan het conservatorium van Bari, waar hij werd aangeworven door maestro Nino Rota. In het repertoire van Camicia neemt Chopin een prominente plaats in.

Tijdens de 20ste editie van Pianotune speelt Camicia een programma gewijd aan Frederic Chopin. Onder meer zijn ballade nr. 1 Op. 23 zal te horen zijn, één van Chopins meest populaire werken.

F. Chopin - 4 Ballades: g-klein Op. 23; F-groot Op. 38; As-groot Op. 47; f-klein Op. 52 - Polonaise Fantasie in As-groot Op. 61

Je betaalt één prijs voor de twee concerten.

Pierluigi Camicia: piano

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€18,00
abo / groep€14,00
-26€10,00