donderdag

17.01.2019

20:15

Podium - Cabaret & Comedy

Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen

Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? En hoe zit het met het innerlijke gevoelsleven van een korstmos?

In de voorstelling Om mij moverende redenen kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Over wat je kunt zien, maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen, maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen en waarom.

Paulien Cornelisse won de Neerlands Hoop Prijs voor Dagbraken en ze werd genomineerd voor de Poelifinario voor Maar ondertussen. Verder is ze schrijfster van de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets en De verwarde cavia en je kent haar natuurlijk ook van haar deelname aan De Slimste Mens.

Paulien Cornelisse behandelt niet de politiek of het laatste nieuws, maar bespreekt wel op subtiele en absurdistische wijze grote thema's als jeugd en ouderdom, omgaan met de dood en het verstrijken van de tijd. Ze zoomt zo in en uit op de wereld, dat een vervreemdend perspectief ontstaat, waardoor al het dagelijkse gedoe van de mensen ridicuul wordt. Paulien Cornelisse heeft een heerlijke, oorspronkelijke kijk op de dingen en haar humor zit vol met geestige taalkronkels.

Kom kennismaken met deze frisse wind in de comedy!

 

Cornelisse maakt met Om mij moverende redenen een duidelijk relativerend statement. De Theaterkrant****

Paulien Cornelisse (...) heeft bij uitstek het talent om zulke grote en kleine kwesties samen te brengen in één redenering, en de wissewasjes herkenbaar genoeg te maken om hilariteit op te wekken. NRC Handelsblad****

Haar grootste kwaliteit, naast het benoemen van geestige taalkronkels, is het combineren van humor en vertedering. Het Parool****

Interview Knack

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€13,00
-26€12,00