dinsdag

29.09.2020

14:00

Podium - Film

Parasite - Cinématinee Cinématinee

Bong Joon-ho, 2019

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wifi. Om de eindjes aan elkaar te knopen vouwen ze pizzadozen. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen, zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd binnen in de luxueuze woning van de familie Park. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Regisseur Bong Joon-ho won voor zijn pikzwarte komedie Parasite de Gouden Palm en is daarmee de eerste Koreaanse regisseur die de prijs mee naar huis mag nemen. De film kon ook zijn vier Oscarnominaties waarmaken. Het was de eerste niet-Engelstalige film die het felbegeerde beeldje voor Beste Film verzilverde.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. 

Met de dolle capriolen in het scenario, de uitmuntende fotografie en de suspense is het een rollercoaster van een film. Bong heeft de flair om je aan het scherm te kluisteren. Ondertussen roept hij ook vragen op over de kloof tussen rijk en arm, en over de inspanningen die mensen moeten leveren om een graantje te kunnen meepikken van de welstand van anderen. De Standaard

De meest onweerstaanbare Gouden Palm in jaren. De Morgen*****

Parasite gets its tendrils into you. The Guardian****

 

Organisatie: CC en Cultuurdienst i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00