vrijdag

25.11.2022

20:15

Podium - Concert

Ozark Henry

20 Years Birthmarks

Birthmarks van Ozark Henry is twintig jaar oud en dat - je hoort het tromgeroffel al weerklinken - moet gevierd worden. Terecht, want zijn derde album Birthmarks is met hits als Rescue, Sweet Instigator, Seaside, Word Up en Intersexual ongetwijfeld zijn meest succesvolle tot vandaag.

Piet Goddaer noemde deze plaat destijds zijn ‘alles of niets’-album. Het werd duidelijk alles. Birthmarks won platina en stond meer dan 90 (!) weken in de Ultratop-albumhitparade. Anno 2020 heb je daarvoor 20.000 verkochte exemplaren nodig. In 2001 waren er dat 50.000.

Sinds David Bowie het debuutalbum van Ozark Henry in 1996 prees als een van zijn favorieten, producete Piet Goddaer met veel succes muziek die varieert van avant-gardistische elektronica tot pop en klassieke muziek.
Door samen te werken met vernieuwers als Jah Wobble, Jackie Liebezeit, Martin Glover, Martina Topley Bird en Toots Thielemans en door op te treden met gerenommeerde orkesten als het Metropool Orkest en het Nationaal Orkest van België wordt zijn werk internationaal bejubeld en erkend.

Ozark Henry komt voor de vierde keer naar onze schouwburg voor dit bijzondere jubileumconcert. Naast songs van Birthmarks zal hij uiteraard andere hoogtepunten spelen uit zijn rijkgevulde oeuvre. Nummers als Indian Summer, At Sea, Weekenders, Godspeed, This One’s For You en I’m Your Sarcrifice zullen niet ontbreken. Een concert om naar uit te kijken!

van en met: Ozark Henry en band - foto: Fabrice Debatty

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€29,00
abo / groep€27,00
-26€27,00