dinsdag

02.05.2023

14:00

Podium - Film

Operation Mincemeat - Cinématinee Cinématinee

John Madden, 2021

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Ze staan ​​echter voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad?

Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu en Charles Cholmondeley, krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

John Madden regisseerde voor televisie o.a. Sherlock Holmes en Inspector Morse. Zijn bekendste films waren Shakespeare in Love, The Best Exotic Marigold Hotel en opvolger The Second Best Exotic Marigold Hotel. Voor Operation Mincemeat kon hij rekenen op een topcast met o.a.: Colin Firth, Matthew Macfadyen en Kelly Macdonald om een onwaarschijnlijk waargebeurd verhaal op het witte doek te brengen.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00