woensdag

13.02.2019

20:15

Podium - Klassiek

Novus String Quartet

J. Sibelius, F. Mendelssohn-Bartholdy, F. Schubert

Het spel van deze musici is ongelooflijk solide en in balans. Alle vier de spelers presteren op hetzelfde hoge niveau en hun musiceren is betoverend. Lovende woorden van de jury, toen het Novus String Quartet de Internationale Mozart Wedstrijd in Salzburg won in 2014.

Sinds hun oprichting in 2006 staat het Novus String Quartet bekend als één van de vooraanstaande strijkkwartetten in Korea. Met zijn triomf tijdens de prestigieuze ARD International Chamber Music Competition in München in 2012, waar het de tweede prijs won, krijgt het kwartet ook de nodige erkenning in Europa. Als winnaar van de grote Internationale Mozartwedstrijd voor Strijkkwartetten te Salzburg in 2014 scheert het jonge Koreaanse Novus String Quartet hoge toppen in de grote concertzalen overal ter wereld, zoals onder meer Wigmore Hall Londen, Flagey Brussel, het Louvre Parijs, Suntory Hall Tokio en de Kölner Philharmonie.

Dit seizoen concerteert Novus String Quartet voor een eerste maal in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen met een romantisch programma. In de herfst van 2018 wordt de release van een derde cd voorzien. Deze opname bevat het meeslepende strijkkwartet Der Tod und Das Mädchen van Franz Schubert, dat ook op het programma staat.

Laat je meeslepen door de prachtige klankcontrole, het onberispelijke samenspel en de verfijnde muzikale dialogen van Novus String Quartet.

The ensemble's playing is incredibly solid and well-balanced. All four musicians perform at the same level and their music-making is enthralling. Lukas Hagen, Hagen Quartett

J. Sibelius - Andante Festivo voor strijkkwartet JS 34a
F. Mendelssohn-Bartholdy - Strijkkwartet nr. 3 D Dur Op. 44/1
F. Schubert - Strijkkwartet nr. 14 in re klein D 810, Der Tod und das Mädchen

Jaeyoung Kim: viool - Young-Uk Kim: viool - Kyuhyun Kim: altviool - Woongwhee Moon: cello - foto: Jin-ho Park

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€16,00
abo / groep€15,00
-26€14,00