maandag

05.10.2020

20:15

Podium - Concert

Novastar

Word’s Out Tour

Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, verkeert in topvorm! Vier jaar na Inside Outside liet Novastar in 2018 een nieuw album op de wereld los. In The Cold Light of Monday werd opgenomen in de herfst en winter in Brighton. Die sfeer schemert door in de songs, die warmte, tederheid en artistieke vrijheid uitstralen.

In 2020 grijpt Novastar terug naar de essentie en gaat Joost Zweegers terug naar zijn roots. Solo spelen is wat hij het liefst doet. Terug naar de schrijfversie, de songs uitgekleed en puur. Zo werden de nummers geschreven, vaak in het diepst van de nacht. Zo komen ze helemaal tot hun recht.

In geen tijd nestelden songs als Home Is Not Home, Holly en Cruel Heart zich op de radiozenders. De liedjes van In The Cold Light of Monday hebben een fluwelen breekbaarheid zoals enkel Joost die kan vatten, het volledige album staat bol van de instant-Novastarklassiekers. Tel daarbij talloze eerdere hits zoals Wrong, Mars Needs Woman, Never Back Down, Because, Caramia en je hebt de top der Belpop gebald in één concert. Prachtige melodieën gaan de schouwburg van CC Maasmechelen doen zinderen, met op het podium slechts een vleugel en een halve cirkel gitaren. The Best Is Yet To Come zingt Joost, en zo is het maar net.

De ontroerendste der belpoppers is terug met een nieuwe plaat. Pakkende songs? Check. Fluwelen melancholie? Yep. De Morgen

Dit is Joost Zweegers op zijn best. Wat zeg ik, beter dan ooit. De revanche is zoet, zijn terugkeer aan de top een feit. Het zal hem niet meevallen dit album nog te overtreffen. OOR

Recensie Dansende Beren

Vrt-programma Belpop over Novastar

Live versie nieuwe single We Don't MInd

Deze activiteit werd afgelopen seizoen noodgedwongen geannuleerd omwille van COVID-19 en verplaatst naar deze data.

Novastar speelt omwille van de maatregelen i.v.m. Covid-19 twee keer in onze schouwburg.

Data:
Zo 04.10 om 19 uur
Ma 05.10 om 20.15 uur

Novastar - Word’s Out - foto: Koen Keppens

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€26,00
abo / groep€25,00
-26€20,00