zondag

26.09.2021

17:00

Expo - Beeldende Kunsten

Nancy Slangen

Image Waste

Opgelet: expo Nancy Slangen is gesloten op 1, 2 en 11 november.

Nancy Slangen, wonend en geboren te Hasselt (°1966) maakt collages, schilderijen en sculpturen. Haar collages resulteren steeds in reproducties op groot formaat. Daarnaast combineert Nancy Slangen ook de afgedrukte collage met schilderen en maakt ze schilderijen pur sang.

Als een dj samplet ze haar beelden. Via sampling creëert ze de context. Het dialogeren van de beelden onderling geeft hierbij een bevreemdende connotatie. De personages in het werk kijken steeds - in een spiegel - de toeschouwer aan, maar zijn tevens ook afwezig door hun afzijdige blik. Ze laten de kijker zichzelf bevragen. Ze doen dit door hem/haar in een eigen bevreemdende situatie te brengen.

In de tentoonstelling toont ze twee series werken Cosplayers en The Rulers. Het zijn schilderijen met grote afmetingen. Ze gaan over macht en onmacht, verborgenheid en het zichtbaar maken van onderliggende gevoelens, verlangens en drang. Een vlucht uit de werkelijkheid welke in haar werken zo opnieuw tot leven komen. Ze worden aangevuld met een tiental recente sculpturen die onderling een dialoog aangaan met de schilderijen en de toeschouwers. Daarnaast toont Nancy Slangen werken met verwijzingen naar verstilde herinneringen, vervreemdingen en het verpersoonlijken van individuen en situaties. Dit wordt gevisualiseerd door precies uitgekozen beelden die ze naar haar hand zet.

Opening: zondag 26 september om 17 uur

Expoperiode: zondag 26 september 2021 t.e.m. vrijdag 12 november 2021

Openingsdagen en -uren: ma t/m vr: van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, za van 9 tot 12 uur. Gesloten op zondagen, 1,2 en 11 november.

De openingsuren kunnen afwijken. Raadpleeg onze website voor je bezoek.

Toegang: gratis

Inleiding: Luk Lambrecht
Beeld: Cosplayer

Locatie BOX, Galerie XL, Galerie Oost
Timing17:00