zaterdag

16.12.2017

20:15

Podium - Klassiek

Musica Amphion & Ilse Eerens

A. Scarlatti, A. Corelli, G. F. Händel e.a. - Kerstconcert

Musica Amphion, opgericht in 1993 door Pieter-Jan Belder, richt zich op de uitvoering van 17de- en 18de-eeuws orkest- en kamermuziekrepertoire. De muzikanten spelen op originele instrumenten en met oog voor de historische uitvoeringspraktijk.

Na een memorabel concert in 2015 is Musica Amphion voor een tweede maal te gast in de Sint-Pieterskerk te Leut, ditmaal als zeventienkoppig ensemble. De musici delen het podium met de gerenommeerde Maasmechelse sopraan Ilse Eerens voor een bijzonder kerstconcert. Ze brengen muzikale parels uit de 17de en 18de eeuw, die zich onderscheiden door hun pastorale of herderlijke sfeer, een typerend kenmerk voor de toenmalige kerstmuziek. Het Concerto Grosso met als ondertitel Pastorale per ol Santissimo Natale van Francesco Manfredi zet meteen de toon. In het zesdelige Concerto Grosso Op. 6, nr. 8, Fatto per la Notte di Natale van Arcangelo Corelli weerklinkt de herdersmuziek in het laatste deel. En ook Allessandro Scarlatti schrijft zich met zijn kerstcantate Cantata Pastorale per la Nascità di Nostro Signore in de traditie van de pastorale kerstsfeer in.

Verwacht u aan een concertavond vol warme kerstharmonieën van deze meesters van de barok.

F. Manfredini - Concerto Grosso in C Op. 13 nr. 12, Pastorale per ol Santissimo Natale
G. F. Händel - Orgelconcert in g Op. 4 nr. 3, HWV 291
G. F. Händel - Pifa-aria And lo en aria Rejoice uit Messiah
A. Corelli - Concerto Grosso in g Op. 6 nr. 8, Fatto per la Notte di Natale
J. van Eyck - voorspel uit Lofsangh Maria
A. Vivaldi - Concert voor 2 violen in a Op. 3 nr. 8
A. Scarlatti - delen uit Cantata Pastorale per la Nascità di Nostro Signore

Ilse Eerens: sopraan
Musica Amphion: Rémy Baudet, Kees Koelmans, Elizabeth Ingen Housz, Rie Kimura: eerste viool - Franc Polman, Marc Cooper, Marinet Troost, Ana Vasic: tweede viool -Martin Boeken, Yoshiko Morita: altviool - Robert Smith: cello - Margareth Urquhart: violone - Hanna Lindeijer, Mario Topper: hobo - Yukiko Murakami: fagot - Israel Golani: theorbe -Pieterjan Belder: klavecimbel, orgel en blokfluit - foto: Annelies van der Vegt

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€25,00
+60€24,00
-26 / abo / groep€22,00