dinsdag

19.02.2019

14:00

Podium - Film

Murder on the Orient Express - Cinématinee

Kenneth Branagh - 2017

Wat begint als een extravagante treinreis door Europa, mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit. Dit is het verhaal van dertien reizigers op een trein. Iemand wordt vermoord, iedereen is verdacht. In een race tegen de tijd moet één man de puzzel zien op te lossen, vooraleer de moordenaar opnieuw toeslaat.

Murder on the Orient Express is de tweede verfilming van de detectiveroman Moord in de Oriënt Expres van Agatha Christie, en een herwerkte versie van de originele verfilming van deze plot. In deze nieuwste versie zijn de hoofdrollen weggelegd voor niemand minder dan Judi Dench, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Johnny Depp en Michelle Pfeiffer. Regisseur Kenneth Branagh neemt zelf de rol van detective Poirot voor zijn rekening.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Voor een zitje betaal je 4 euro, inclusief een drankje.

Alleen al dat enorme talent, opeengepakt in die trein, zou de charme moeten zijn van Murder on the Orient Express. Dit keer regisseert Kenneth Branagh, die meteen ook Poirot speelt. Zijn versie van het verhaal is zo tot in de puntjes verzorgd en gestileerd als Poirots begin-snor. De Volkskrant***

Een betoverende film, maar je vergeet nooit dat het slechts een perfect alibi is om even twee uur de wereld te vergeten. NRC****

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
abo / groep€4,00
-26€4,00