donderdag

07.05.2020

20:15

Podium - Klassiek

Modigliani Quartet

I. Stravinsky, C. Debussy, F. Schubert

Het wereldbekende Franse Modigliani Quartet vierde onlangs zijn 15-jarig bestaan en is een regelmatige gast in de grootste concertzalen en kamermuziekreeksen ter wereld. In 2017 was het Modigliani Quartet het eerste kwartet ooit om in de grote zaal van de Hamburgse Elbphilharmonie te spelen. Nu is de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen aan de beurt!

Sensueel samenspel en opwindende nieuwe ritmes maken van Debussy’s enige strijkkwartet een revolutionair werk, dat door tijdgenoten nauwelijks werd begrepen. Met deze muziek bevrijdde Debussy het strijkkwartet uit de ketenen van oude en vastgeroeste tradities. Modigliani Quartet combineert dit werk met Schuberts uitdagende laatste strijkkwartet dat symfonisch en kosmisch van aard is. Met slechts vier muzikanten verbluft Schubert met een diepe klankkleur. Ook Stravinsky’s drie korte stukken voor strijkkwartet zijn uitdagend en de partituur staat vol ongebruikelijke aanwijzingen als extreem kort en droog of geef een samengeknepen geluid.

Benieuwd hoe het Modigliani Quartet het ervan afbrengt? Een niet te missen slotconcert van de kamermuziekreeks in CC Maasmechelen!

One of today’s best quartets in the world. Balance, transparency, symphonic comprehension, confident style, their performance reached a very high and inspiring level. Süddeutsche Zeitung

Le Quatuor Modigliani fait partie à l’évidence de la cour des grands. Le Monde

There’s a bright, youthful spark to the Modigliani quartet’s playing - and I mean youthful in the best possible way. The sound is mainly light and shiny, the litheness is invigorating, and there’s a stripped-back beauty in the slow movements that stopped me in my tracks. The Guardian

I. Stravinsky - 3 stukken voor Strijkkwartet
C. Debussy - Strijkkwartet in sol klein Op. 10
F. Schubert - Streichquartett nr. 15 in G D887 

Amaury Coeytaux: viool - Loïc Rio: viool - Laurent Marfaing: altviool - François Kieffer: cello - foto: Luc Braquet

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€18,00
-26€10,00