dinsdag

10.12.2019

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Michiel Vos - Venster op de wereld Venster op de wereld

Donald Trump: Visionary or Crazy?

Het leven van journalist Michiel Vos heeft veel weg van een jongensdroom. Genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger, woonachtig in Upper Manhattan, werkzaam als documentairemaker en Amerikacorrespondent. En met toegang tot een exclusief netwerk van Hollywood tot Washington, dankzij zijn schoonfamilie (schoonmoeder Nancy Pelosi is voorzitter van het Huis van Afgevaardigden).

Momenteel is hij werkzaam voor verschillende Nederlandse en Belgische televisie- en radionetwerken, o.a. Terzake, De Afspraak en Radio één. In 2014 maakte hij voor de VPRO de televisiedocumentaire My America. Hij toont de wereld van de rijken en invloed-rijken, maar ook het land van de armen, voor wie de spreekwoordelijke Amerikaanse droom maar al te vaak een nachtmerrie blijkt te zijn. Hij plaatst zo het Amerika van de superrijke 1% tegenover dat van de arme of verarmde 99%, en constateert dat hij zich als 'jochie uit Groningen’ ongemakkelijk voelt bij de uitersten van deze welvaartskloof.

In deze lezing neemt Michiel Vos je mee achter de schermen van de Amerikaanse politiek. Hij is op de hoogte van de vaak verrassende achtergronden bij de mediacampagnes van presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton en heeft het over de innovatieve kracht van de Amerikaanse economie en de kansen die er liggen. Met de Democraten in het Huis van Afgevaardigden verwacht Michiel Vos vuurwerk in de verhouding tussen het linkse Huis, een populistische president en zijn Senaat.

Organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

Foto: Alexandra Pelosi

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00
abo / groep€9,00
-26€9,00