dinsdag

20.12.2022

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Michael Van Peel Venster op de wereld

Nordkapp Stories

De Noordkaap is niet meer dan een parking en een giftshop aan een mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels.

Toen Michael Van Peel erheen bolde op zijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap. Iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Sommigen al maanden en bijwijlen op de vreemdste manieren. Hun verhaallijnen convergeerden even op die mythische plek, om vervolgens uit te zwermen over de aardbol, langs eigen paden, met eigen verhalen en dromen.

Samen met fotograaf Rafaël Balrak keerde Van Peel terug naar de Noordkaap om die verhalen te verzamelen. Nordkapp Stories is een collectie portretten en kronieken van grote en kleine reizigers, bij elkaar gesprokkeld door te bivakkeren bij die asfalt boekenplank, dat laatste stukje weg naar het einde van de wereld.

Johan Petit interviewt Michael Van Peel en fotograaf Rafaël Balrak. Noordkaapreiziger Jeroen Thomas speelt piano.

Na het succes van de reisvertelling Van Peel tot Evenaar, over onderweg zijn met een Vespa van Antwerpen tot Dakar, vertelt Michael Van Peel een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt. En over de meest omslachtige manieren om die Noordkaap te bereiken. Want de kortste weg is zelden de plezantste.

 

vertelling en gesprek: Michael Van Peel, Rafaël Balrak, Johan Petit - fotografie: Rafaël Balrak - piano: Jeroen Thomas - foto: Rafaël Balrak

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€19,00
-26€18,00