dinsdag

18.12.2018

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Max Temmerman, Mustafa Kör en Maarten Goethals - Venster op de Wereld

Vaders

Ze torenen een leven lang boven je uit. Elke ochtend kijken ze onzichtbaar over je schouders mee. Ze hielden zich op de achtergrond, maar ze luisterden en keken toe. Gehuld in een stilzwijgen van liefde.

In een gloedvol literair programma zoeken de zonen Max Temmerman, Mustafa Kör en Maarten Goethals de juiste woorden om de eeuwig fascinerende relaties met hun vaders te duiden. De drie auteurs kijken via poëzie, anekdotes en proza terug op een Franstalige drukker uit Antwerpen, een Turkse mijnwerker uit Limburg en een minzame douanier uit West-Vlaanderen.

Maarten Goethals is journalist bij De Standaard. Hij debuteerde als dichter met de opgemerkte bundel Hees en schrijft momenteel zijn eerste novelle.
Max Temmerman schreef de bundels Vaderland, Bijna een Amerika en Zondag acht dagen. In de lente van 2018 verscheen zijn vierde bundel, Huishoudkunde.
Mustafa Kör debuteerde in 2016 als dichter met de bundel Ben jij liefde. Een jaar later zag een herwerkte versie van zijn klassiek prozadebuut De lammeren het licht.

organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster, Davidsfonds Maasmechelen en de bibliotheek

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00
abo / groep€9,00
-26€9,00