dinsdag

12.10.2021

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Matthias Dobbelaere - Venster op de Wereld

Ministry of Privacy

We maken vandaag allemaal gebruik van het internet, voor zeer uiteenlopende redenen. Dat je gemakshalve snel op ‘cookies accepteren’ klikt of de ‘terms & condition’ aanvaardt zonder die te lezen is een evidentie geworden. Maar wat zet je daarmee eigenlijk in gang?De kans is groot dat het je niet bezighoudt, dat je er niet wakker van ligt. En toch. Privacy is zoveel meer dan een juridisch begrip, het is een deel van jezelf.

In deze praktijkgerichte lezing waarin de actualiteit nooit ver weg is, leren we hoe we ons privéleven meer in handen kunnen nemen in alledaagse situaties: op de werkvloer, op vakantie, op school, bij de dokter, en ja… ook op Tinder. En of WhatsApp ons écht afluistert? Ook dat komen we te weten.

Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert neemt ons mee achter de smartphoneschermen. Hoeveel privacy hebben we eigenlijk nog? Beschermen we die voldoende, en hoe ziet de wereld eruit zonder?

The Ministry of Privacy werd opgericht als privacyactivistische waakhond. Ambassadeurs, onder wie oprichter Matthias Dobbelaere, verdiepen zich in het belang van privacy en het gevaar van privacyschending. The Ministry of Privacy wil door sensibilisering het belang van databescherming hoog op de agenda plaatsen. Want dat is privacy. Niet het recht om iets of jezelf te verbergen. Maar alleszins wél het recht tot ‘keuze’ en ‘controle’.

Organisatie: CC i.s.m. Avansa Limburg, vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het breed maatschappelijk debat.

foto: Rembrand Neirinckx

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€12,00
-26€10,00