dinsdag

12.10.2021

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Matthias Dobbelaere - Venster op de Wereld Venster op de wereld

Ministry of Privacy

Waarom maak je je zorgen over je privacy? Als je niets te verbergen hebt, dan…

Deze gedachte leeft bij veel mensen. Ze duikt op in elke privacydiscussie, online én offline. België scoort pover, wanneer het aankomt op kennis, begrip en bescherming van onze privacy. Dat moet anders!
Wat is onze privacy waard? De kans is groot dat het je niet bezighoudt, dat je er niet wakker van ligt. Logisch toch, er zijn zoveel andere hete hangijzers (klimaat, pensioen, belastingdruk, …) die je aandacht opeisen.

En toch. Privacy is zoveel meer dan een juridisch begrip, het is een deel van jezelf. Als je 's avonds je gordijnen sluit, als je aan je nieuwsgierige buur niet wilt vertellen hoeveel je verdient, als je de vraag van de overheid naar je vingerafdrukken en een straat vol camera’s ongemakkelijk vindt, ben je bezig met het beschermen van je privacy.

Discussies over privacy gaan echter te vaak over het beleid en te weinig over de concrete impact op mensen. Concrete voorbeelden zijn nodig om een groter publiek voor privacy in het internettijdperk te interesseren.

The Ministry of Privacy werd opgericht als privacyactivistische waakhond. Ambassadeurs, onder wie oprichter Matthias Dobbelaere, verdiepen zich in het belang van privacy en het gevaar van privacyschending. The Ministry of Privacy wil door sensibilisering het belang van databescherming hoog op de agenda plaatsen. Want dat is privacy. Niet het recht om iets of jezelf te verbergen. Maar alleszins wél het recht tot ‘keuze’ en ‘controle’. Het is nu, of nooit.

Organisatie: CC i.s.m. Avansa Limburg, vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het breed maatschappelijk debat.

foto: Rembrand Neirinckx

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€14,00
abo / groep€12,00
-26€10,00