donderdag

19.10.2017

14:00

Podium - Film

March ou crève Cinématinee

Georges Lautner, 1960

Stefan is een voormalig geheim agent, die in de anonimiteit is verdwenen door zijn toevlucht te nemen tot het werk in de steenkoolmijnen. Hij is getrouwd en geniet van een rustig leven als familieman. Maar dat is buiten de geheime dienst gerekend, die erin slaagt hem op het spoor te komen en hem dwingt opnieuw voor hen te werken.

Marche ou crève, de tweede langspeelfilm van de Franse filmregisseur en scenarioschrijver Georges Lautner (1926-2013), is een zwartfilm die van 12 oktober tot en met 24 november 1959 o.a. werd opgenomen in Eisden en Lanklaar. Een filmopname op locatie was in die tijd iets bijzonders en de opnames gingen dan ook niet onopgemerkt voorbij. Velen gingen in die tijd naar de opnames in het dorp kijken. Deze film biedt een interessante kijk op het leven van de Limburgse mijnwerkers boven en onder de grond in het midden van de 20ste eeuw. Regisseur Georges Lautner speelt ook een rol in de film.

Marche ou crève wordt ingeleid door Frans Medaer, die u meeneemt naar het Eisden en Lanklaar van 1959. Voor liefhebbers van arthousefilm en lokale geschiedenis.

 

 

 

Voor een zitje betaalt u 4 euro, inclusief een drankje.

Deze film wordt vertoond onder de noemer cinématinee en maakt deel uit van het cultureel aanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

 

met: Juliette Mayniel, Bernard Blier, Jacques Riberolles, Daniel Sorano, Gisèle Sandré, Monique Delannoy en Jacques Chabassol - scenario: Pierre Laroche en Georges Lautner - naar de roman Otages van Jack Murray - fotografie: René Collas en Roger Fellous - muziek: Georges Delerue

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
+60€4,00
-26 / abo / groep€4,00