vrijdag

29.09.2017

20:15

Podium - Klassiek

Malibran Quartet & Anna Samuil

R. Schumann, A. Webern, R. Wagner, C. Franck

Met een naam die een eerbetoon is aan de befaamde Belgische operadiva Maria Malibran en met een ontstaansgeschiedenis in de schoot van De Munt, zit de liefde voor het liedrepertoire diep in de genen van het Malibran Quartet. Als geen ander creëert dit kwartet met zijn samenspel een intens en rijkelijk genuanceerd palet van stemmingen en kleuren, een troef die het met de Russische sopraan Anna Samuil aan zijn zijde kracht zal bijzetten.

Anna Samuil, die viool en zang studeerde aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou, ontwikkelde zich razendsnel tot een internationaal geroemde zangeres. Zowel in eigen land als in het buitenland behaalde ze belangrijke prijzen en was ze te gast in prestigieuze concertzalen, waaronder Covent Garden in Londen, Bozar in Brussel, Bolshoi Theater in Moskou en Konzerthaus Berlijn. Sinds 2014 is ze eerste soliste van de Berlijnse Staatsoper Unter den Linden.

Het Malibran Quartet en Anna Samuil brengen een verscheiden stukje Duitse en Franse romantiek naar de Sint-Pieterskerk te Leut. U hoort Schumanns Sechs Lieder, trouw herschreven door Aribert Reimann, Weberns subtiele romantische boog, liederen van Wagner op tekst van zijn muze Mathilde Wesendonck en het overweldigende en uiterst verfijnde strijkkwartet van César Franck. 

C. Franck - Strijkkwartet in D Op. 9
R. Schumann - Sechs Gesänge, Op. 107 (arr. A. Reimann)
A. Webern - Langsamer Satz voor strijkkwartet
R. Wagner - Fünf Lieder nach Gedichten von Mathilde Wesendonck (arr. C. Looten)
C. Franck - Strijkkwartet in D Op. 9

Tatiana Samouil: viool - Aki Saulière: viool - Tony Nys: altviool - Justus Grimm: cello - Anna Samuil: sopraan

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€17,00
+60€16,00
-26 / abo / groep€14,00