dinsdag

27.04.2021

19:30

Podium - Film, Vorming - Documentaires, Expo - Beeldende Kunsten, Expo - AFF

Losing sight Afrika Filmfestival Maasmechelen 2020

Jorgo Kokkinidis en Leon Leenders

De voorstellingen vanaf 1 maart kun je met stip in je agenda noteren. Ook die ticketverkoop starten we zo snel mogelijk op.

Twee jonge Limburgse documentairemakers, Jorgo Kokkinidis en Leon Leenders, trokken met Licht voor de Wereld, een Belgische ngo die strijdt tegen vermijdbare blindheid en voor de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika, naar het Mwangaza Oogziekenhuis in Kolwezi. Wekenlang volgden ze het werk van oogarts Socrate Kapalu en zijn team.
Het resultaat is een aangrijpend relaas van drie families die met blindheid geconfronteerd worden.

In Congo zijn 770.000 mensen waaronder 25.000 kinderen blind. De hoofdoorzaak van blindheid is armoede. Wie arm is, heeft vaak geen toegang tot oogzorg. 

Jorgo Kokkinidis maakte ter plaatse ook heel wat foto’s en ontving daarvoor de National Geographic Fotoprijs 2019 in de catergorie ‘Mens’. Op 27 april wordt een selectie van deze foto's getoond. De fotograaf leidt zijn werk zelf in.

Deze activiteit is gratis, maar reserveren is verplicht.

 

Partners: Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoeddienst Maasmechelen, CC Maasmechelen, Afrika Filmfestival, GROS Maasmechelen, Vormingplus Limburg, Het Stadsmus

Locatie Schouwburg
Timing19:30