woensdag

14.10.2020

14:00

Podium - Film

Little Women - Cinématinee

Greta Gerwig, 2020

Little Women, geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird), is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott, een roman die al zeven keer verfilmd werd. Maar als iémand het een achtste keer mag doen is het Gerwig, de onbetwiste meester van verrassende en authentieke films over compromisloos zoekende jonge vrouwen.

Het tijdloze en nog steeds actuele verhaal van Little Women gaat over het leven van de zussen March. Ze groeien op in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog. De vier jonge vrouwen zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven.

Greta Gerwig kan rekenen op een topcast met Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen in de rollen van de vier zussen. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren.

Little Women is een prachtige puzzel die gestaag in elkaar valt. De Morgen*****

Een wervelend, lichtvoetig, zinnig kostuumdrama rond de eigentijdse thema's emancipatie, artistieke aspiratie en geld. Focus Knack****

Met het lichtvoetige maar niet lichtzinnige Little Women laten regisseur Greta Gerwig en haar steractrices hun grootsheid zien, én die van het honderdvijftig jaar oude boek van Louisa May Alcott. Focus Knack ****

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00