dinsdag

29.03.2022

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Lieven Scheire - Venster op de Wereld Venster op de wereld

DNA

Voor dit evenement heb je een Covid Safe Ticket (CST) nodig. Meer info over CST kan je hier nalezen.

Een entertainende theatershow over de menselijke genetica en hoe die heel binnenkort ook jouw leven gaat veranderen.

De menselijke genetica, de kennis van ons eigen DNA, is een van de spannendste vakgebieden van dit moment. Niet alleen gaan de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen razendsnel vooruit, het gaat ook nog eens over onszelf: we halen steeds meer informatie uit onze genen over wie wij zijn. En langzaamaan leren we nu zelfs ingrijpen in ons DNA en dat van de volgende generaties.

Maar willen we dat wel? Hoe gaan we hier als individu en maatschappij mee om? Wil ik alles weten wat in mijn DNA staat? Mogen anderen (mijn dokter, een dating-app, de kok van mijn favoriete restaurant, de politie, …) mijn DNA bekijken om mij of de samenleving te helpen? Of stel dat je kinderen wil, zou je die genetisch laten aanpassen? Om zware ziektes te voorkomen? Of gewoon om hen wat extra talenten toe te stoppen?
Nog niet alles is mogelijk, maar waarschijnlijk wel al meer dan je vermoedt. En elke maand weer zijn er nieuwe ontdekkingen en toepassingen in de genetica.

Lieven Scheire voert ons door de verbluffende wereld van de menselijke genetica vol wonderlijke weetjes en onthutsende theorieën. Met een verfrissende mix van toegankelijke wetenschap en comedy brengt hij complexe materie op een begrijpelijke en entertainende manier over, mèt kennis van zaken en met de nodige dosis humor.

Deze theatershow is superinteressant voor iedereen vanaf 16 jaar.

20210907-bvl-interview-lieven-scheire.pdf

Lieven Scheire is een heldere, grappige en bevlogen spreker in zijn theatercollege over DNA. Algemeen Dagblad****

Scheire houdt het bovenal luchtig en lardeert zijn betoog als comedian met enkele fijne grapjes. Hij maakt je wat ongerust, maar nooit bang. Hij pleit voor een maatschappelijk debat over zaken waar we veel te licht overheen stappen. De Standaard ****

Golden State Killer (fragment uit DNA): fragment
My Friend Again (fragment uit DNA): fragment
Caesar is overal (fragment uit DNA): fragment
Genderselectie (fragment uit DNA): fragment

i.s.m. Jeugddienst Maasmechelen, Avansa Limburg, vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds Maasmechelen

De lezingenreeks Venster op de wereld nodigt bekende en minder bekende sprekers uit die hun sporen verdienden in het brede maatschappelijk debat.

van en met: Lieven scheire - foto's: Jelle Vermeersch

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€20,00
-26€20,00