maandag

05.03.2018

20:15

Lezingen - Venster op de Wereld

Liesbeth Van Impe Venster op de wereld

De Wetstraat uit de doeken

Liesbeth Van Impe (°1977) studeerde Romaanse filologie aan de KULeuven en maakte als politiek journalist haar debuut bij De Morgen, waar ze na vijf jaar in 2009 opstapte, omdat ze het oneens was met een zware sanering. Onmiddellijk erna ging ze aan de slag als Chef Politiek van Het Nieuwsblad, twee jaar later kwam er ook het cohoofdredacteurschap bij.

Vanuit deze posities volgt en becommentarieert ze de Vlaamse, Belgische en internationale politiek vanop de eerste rij. Ze observeert, analyseert en rapporteert over de gebeurtenissen en het politieke steek- en schaakspel in de Wetstraat. Ook andere media doen regelmatig een beroep op haar als politiek commentator. Zo is ze regelmatig te gast in politieke programma’s op televisie. Daarnaast is ze één van de vijf Vlaamse commentatoren die beurtelings de column Stoemp Flamand schrijven in Le Soir en levert ze regelmatig bijdragen voor LeVif / L’express, RTBF en RTL.

Het overzicht bewaren op het Belgische politieke kluwen is echt geen evidentie. Wie zijn de belangrijkste politieke spelers van het moment en waarom nemen ze een welbepaald standpunt in? Welke belangen worden er echt verdedigd? Wat gebeurt er achter de schermen? Hoe ziet de toekomst van ons land eruit?

Liesbeth Van Impe schept klaarheid in het huidige politieke landschap. Ze is m.a.w. enorm gepassioneerd door het politieke bedrijf en wil haar visie graag met u delen. Een niet te missen lezing!

 

UiTPAS-kansentarief: 1,80 euro

organisatie: CC en Vormingplus Limburg i.s.m. vtbKultuur, De Bolster en Davidsfonds

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur20:15
Prijs€9,00
+60€9,00
-26 / abo / groep€9,00