woensdag

16.11.2022

14:00

Podium - Film

Licorice pizza - Cinématinee Cinématinee

Paul Thomas Anderson, 2021

Licorice pizza neemt ons mee naar de zonnige westkust van Amerika in de vroege jaren ‘70. De 15-jarige Gary (Cooper Hoffman) zoekt zijn weg, nu hij te oud wordt om als kindacteur nog aan de bak te komen. Hij ontmoet de 25-jarige Alana (Alana Haim), die met weinig enthousiasme werkt als assistente van een schoolfotograaf. Wanneer de veel jongere Gary haar duidelijk ziet zitten, reageert Alana wat verveeld en lacherig, ook al raakt ze - tot haar verbazing - steeds meer geïntrigeerd door Gary.

De plagerige chemie tussen Alana en Gary is pure filmmagie. Meer nog dan de onwaarschijnlijk hilarische situaties waarin ze samen verzeild raken, is het hun atypische band ergens tussen vriendschap en liefde, ontzag en irritatie, die blijft boeien. Dat ze zo’n mismatch zijn, maakt hen fascinerend. De geniale bijrollen in de film zijn weggelegd voor niemand minder dan Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits.

Deze film wordt vertoond onder de noemer Cinématinee en maakt deel uit van het cultuuraanbod voor senioren. Voor een zitje betaal je 5 euro, inclusief een drankje.

Eén van de allermooiste filmervaringen die in 2022 te beleven vallen. Humo*****

Hoofdrolspelers Alana Haim en Cooper Hoffman zijn de levensaders van de film: dat hun vertolkingen de geniale bijrollen van Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits overklassen, zegt genoeg. De Morgen*****

Licorice pizza is smullen. Fastfood, maar dan door een sterrenchef. De Standaard****

Niet uit te leggen, maar warm en grillig zoals de liefde zelf. Focus Knack*****

i.s.m. Neos Maasmechelen

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€5,00