dinsdag

16.01.2018

14:00

Podium - Film

Les Beaux Jours Cinématinee

Marion Vernoux - 2013

Eindelijk kan Caroline met pensioen. Een nieuw leven ligt voor haar: tijd om voor haar kinderen, haar echtgenoot en bovenal voor zichzelf te zorgen. Ze leert echter al snel dat deze nieuwe vrijheid synoniem staat voor verveling en leegheid, vooral wanneer ze als verjaardagscadeau een lidmaatschapskaart voor een seniorenclub krijgt. Aanvankelijk met tegenzin besluit ze om er toch heen te gaan. En vreemd genoeg ontmoet ze er fantastische mensen, met name een jonge leraar in computerwetenschappen, die helemaal niet ongevoelig is voor haar charmes. Caroline zal gaandeweg opnieuw de controle over haar leven nemen en een tweede jeugd beleven.

De rol van Caroline wordt overtuigend neergezet door één van de Grandes Dames van de Franse cinema: Fanny Ardant. Met haar 64 jaar heeft ze een rijke filmcarrière achter zich. In 1982 brak ze door met La Femme d'à Coté van Francois Truffaut. Verder was ze onder meer te zien in Sabrina van Sydney Pollack (1995) en 8 Femmes van Francois Ozon (2001). De jonge Laurent Lafitte, die de rol van Julien speelt, herkent u ook in Michel Gondry's L'écume des jours.

Deze film wordt vertoond onder de noemer cinématinee en maakt deel uit van het cultureel aanbod voor senioren. Cinématinee is een organisatie van de cultuurdienst, dienstencentrum De Bolster, het cultuurcentrum, vtbKultuur, Davidsfonds en de seniorenadviesraad.

Voor een zitje betaalt u 4 euro, inclusief een drankje.

 

Het is een subtiele en luchtige ‘coming of old age’ film. Heerlijk om er na een broeierige dag in een koele bioscoop van te genieten. Plazilla.com

met Alain Cauchi, Catherine Lachens, Eléonore Bernheim, Emilie Caen, Fanny Ardant, Fanny Cottençon, Féodor Atkine, Jean-François Stévenin, Laurent Lafitte, Marc Chapiteau, Marie Rivière, Maud Le Guenedal, Olivia Côte, Patrick Chesnais, Roman Tabar-Nouval - regie: Marion Vernoux

Locatie Schouwburg
Aanvangsuur14:00
Prijs€4,00
+60€4,00
-26 / abo / groep€4,00