vrijdag

17.02.2023

20:15

Podium - Klassiek

Le Consort

Sonates van Vivaldi en Reali

Frisse twintigers met uitzonderlijke verfijning en grote intelligentie: de internationale muziekpers raakt niet uitgepraat over Le Consort. Het jonge ensemble toont Venetië in de spiegel van de barok, met Vivaldi aan de ene kant en de vrijwel vergeten vioolvirtuoos Giovanni Battista Reali aan de andere kant. Dit explosieve programma met 18de-eeuwse sonates en sinfonia’s zwiert van geïmproviseerde dansen naar opzwepende folia’s.

Le Consort bundelt vier jonge musici met eenzelfde enthousiasme en muzikale fijngevoeligheid en heeft een bijzondere passie voor 18de-eeuws repertoire in het zenit van de barok. In 2017 won Le Consort de publieksprijs op het Internationale Oudemuziekconcours van Val de Loire. Sindsdien was het ensemble te horen op podia en festivals in heel Europa. Het album Opus 1, met muziek van Dandrieu en Corelli, werd bekroond met de Diapason d’Or 2019. Le Consort wordt ondersteund door de Banque de France, Mécénat Musical Société Générale en de Singer-Polignac Foundation. Violist Théotime Langlois de Swarte staat mee op het podium. Als laureaat van het Amsterdamse fonds Jumstart Jr. krijgt hij de komende tien jaar een historische viool in bruikleen.

Het belooft een prachtige avond te worden!

A. Vivaldi - Sonata in g Op. 1 nr. 1; Sonata voor cello in e nr. 5
G.B. Reali - Sinfonia IV, Sonate in D; Sonata VIII
M. Uccellini - La Bergamasca
G.B. Reali - Follia; Sonate voor viool in a Op. 2 nr. 1; Sinfonia VI, Capricio in C; Sinfonia X, Capricio in A
J.S. Bach / Marcello - Andante BWV 974 (transcriptie van het hoboconcerto in d van Marcello)
A. Vivaldi - Follia

Théotime Langlois de Swarte: viool - Sophie de Bardonnèche: viool - Hanna Salzenstein: cello - Justin Taylor: klavecimbel - foto: Julien Benhamou

Locatie Sint-Pieterskerk Leut
Aanvangsuur20:15
Prijs€20,00
abo / groep€16,00
-26€10,00